Sapporo Sneeuwfestival

Sapporo Sneeuwfestival

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Ieder jaar in februari vindt in Sapporo, de hoofdstad van het noordelijke eiland Hokkaido, het Sapporo Sneeuwfestival plaats. Het is van de de populairste winterfestivals in Japan. De traditie begon in 1950, toen een aantal scholieren een paar sneeuwsculpturen maakten in Odori Park. Dit is nog steeds de belangrijkste locatie van het festival, samen met Susukino en de Tsu Dome.

In de loop der jaren is het Sapporo Sneeuwfestival uitgegroeid tot een evenement met internationale allure. Ieder jaar trekt het evenement ruim 2 miljoen bezoekers vanuit alle hoeken van de wereld.

De grootste sneeuwsculpturen zijn meters hoge replica’s van imposante gebouwen, maar ook de vele film karakters van sneeuw zijn populair.

Bereikbaarheid Sapporo Sneeuwfestival

Het Odori Park, de belangrijkste locatie van het Sapporo Sneeuwfestival, ligt iets ten zuiden van Sapporo Station. Zowel de Nanboku-lijn als de Toho-lijn van de Sapporo Metro stoppen na Sapporo Station bij Odori Station, onder de oostzijde van het park.

Direct te zuiden van het Odori Park ligt Susukino. Ook hier vind een gedeelte van het festival plaats. Na Odori Station stoppen beide metrolijnen op Susukino Station. Uiteraard kan jij ook vanaf Odori Park naar Susukino lopen. De wandeling duurt 10 minuten.

De Tsu Dome ligt aan de noordzijde van het centrum. Hier vinden de wat sportievere onderdelen van het Sapporo Sneeuwfestival plaats. De Tsu Dome is het best bereikbaar met de Toho-lijn van de Sapporo Metro vanaf Susukino, Odori of Sapporo Station. Vanaf Sakaemachi Station, het noordelijke eindpunt van de lijn, duurt de wandeling naar de Tsu Dome 5 minuten.