Toyako Meer

Shikotsu-Toya

Het nationaal park Shikotsu-Toya beslaat de zuidwestelijke punt van Hokkaido. Het park dankt haar naam aan de twee grote meren Shikotsu Meer en Toya Meer. Omdat het park niet ver van Sapporo ligt is het een populaire bestemming voor reizigers die niet zo heel veel tijd in Hokkaido gepland hebben. Behalve de prachtige natuur trekken de onsen hot springs en vele outdoor activiteiten veel bezoekers.

Zien & doen in Shikotsu-Toya


 • Jozankei Onsen

  Jozankei Onsen

  Het onsen dorp Jozankei Onsen ligt ingebed tussen de hoge kliffen van de Toyohira Rivier in het Nationaal Park Shikotsu-Toya.

 • Shikotsuko Meer

  Shikotsuko Meer

  Van de twee grote meren in het Shikotsu-Toya Nationaal Park is Shikotsuko Meer het rustigst en meest ongerept.

 • Toyako Meer

  Toyako Meer

  Het Toyako Meer is, in tegenstelling tot het Shikotsu Meer, een van de toeristische centra van het nationaal park.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Shikotsu-Toya. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Shikotsu-Toya.

Toyako Meer

Vervoer


Voor veel bezoekers is een bezoek aan het Shikotsu-Toya nationaal park een uitstapje vanuit Sapporo. Twee spoorlijnen verbinden verschillende punten in het park met de stad. Vanaf een aantal treinstations rijden bussen dieper het park in. Voor de meeste vrijheid kun je het beste een auto huren.

Huurauto

Voor de meeste vrijheid en de beste ervaring doe je er goed aan om in Sapporo een auto te huren. Voor zo’n ¥ 4.000 per dag huur je al een auto.

Trein

Het Shikotsu-Toya nationaal park wordt min of meer omringd door twee spoorlijnen. Beide spoorlijnen komen samen in Sapporo aan de noordzijde en Oshamambe aan de zuidzijde. De Muroran-lijn, die langs de kust loopt, is duidelijk de hoofdlijn van de twee en wordt een stuk frequenter bereden dan de andere lijn.

 • Muroran-lijn: De hoofdverbinding tussen Hakodate in het zuidelijke puntje van Hokkaido en Sapporo biedt ook toegang tot de meeste bezienswaardigheden in het Shikotsu-Toya nationaal park
 • Hakodate-lijn: Deze lijn loopt langs de noordwest-zijde van het nationaal park en biedt toegang tot Mount Yotei

Bus

Vanaf een aantal treinstations rijden bussen naar de bezienswaardigheden in het park. De belangrijkste stations zijn Tomakomai, Noboribetsu en Date op de Muroran-lijn. Voor specifieke informatie over bussen zie de pagina’s van de verschillende bezienswaardigheden hieronder.

Hotels


Kies je ervoor om het Shikotsu-Toya nationaal park op je gemak te verkennen, bijvoorbeeld met een huurauto, dan zul je ook ergens moeten slapen. Verspreid door het hele park zijn overnachtingsmogelijkheden te vinden. Ook in de steden langs de randen is er genoeg keuze. Veel van de hotels in de regio hebben een eigen onsen warmwaterbron.

Noboribetsu & Date

Deze twee steden liggen aan de kust ten zuiden van het park. Hier liggen een aantal uitstekende hotels die zowel met de auto als met het openbaar vervoer prima bereikbaar zijn.

Toya Meer

Veel de twee grote meren in het park is vooral de kust van het Toya Meer een populaire plek om te overnachten.

Mount Yotei

Rond de vulkaan Mount Yotei liggen een aantal uitstekende hotels, uiteraard met uitzicht op de bijna perfecte vorm van de berg.