Jozankei Onsen

Jozankei Onsen

Jozankei Onsen

Jozankei Onsen

Het onsen dorp Jozankei Onsen ligt ingebed tussen de hoge kliffen van de Toyohira Rivier in het Nationaal Park Shikotsu-Toya, het natuurgebied tussen de meren Shikotsuko en Toyako. Het dorp ligt een uur buiten Sapporo, de hoofdstad van Hokkaido. Dat maakt het een populair uitstapje vanaf Sapporo en heeft ook tot gevolg dat het dorp verder ontwikkeld is als kuuroord dan landelijker gelegen bronnen.

De bronnen werden ontdekt in 1866 en sindsdien zijn er tientallen ryokan hier gevestigd. Veel van deze typisch Japanse gasthuizen stellen hun baden open aan dagjesmensen die niet blijven slapen. Voor een bedrag variërend van ¥ 500 tot ¥ 1.500 mag je als bezoeker een bad nemen. Door heel Jozankei Onsen zijn bovendien gratis voetenbaden te vinden.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Vanaf Sapporo Station neem bus nummer 7 of 8 van de maatschappij Jotetsu Bus richting Jozankei Onsen. De bussen vertrekken iedere 20-30 minuten en doen ongeveer 75 minuten over de rit.