Shikotsuko Meer

Shikotsuko Meer

Shikotsuko Meer

Shikotsuko Meer

De meren Shikotsuko en Toyako vormen samen het Nationaal Park Shikotsu-Toya. Beide meren zijn gevormd in gedeeltelijk ingestorte vulkanische kraters. De ongerepte natuurlijke schoonheid is adembenemend. Vrijwel het hele gebied rond het Shikotsuko is onbewoond en onbebouwd. De enige uitvalsbasis aan het meer is Shikotsu Kohan, een klein toeristisch dorpje.

Je vindt hier een handje vol accommodaties en een paar tour operators die fietsen, boten en duik uitrusting verhuren. Van begin april tot eind november kun je vanaf hier meevaren met een boot met glazen bodem om zonder nat te worden de onderwaterwereld te verkennen.

Shikotsuko is omgeven door bergen. Een daarvan, Mount Tarumae, is een van de meest actieve vulkanen van Japan. Via een wandelpad klim je in een uur de vrij stijle helling op voor een prachtig uitzicht over het meer. Vanaf het uitzichtpunt kun je om de krater heen lopen. Toegang tot de krater zelf is afgesloten vanwege giftige gassen die regelmatig uit het binnenste van de aarde opstijgen. Over het rondje om de krater doe je ongeveer twee uur.

Aan de noordelijke oever van Shikotsuko ligt Marukoma Onsen. Eigenlijk is het een ryokan, maar de baden zijn ook toegankelijk voor bezoekers die er niet overnachten. De baden worden gevoed door een vulkanische bron diep onder het oppervlak. Via een paar slootjes staan de baden in directe verbinding met het meer, waardoor het water heerlijk op temperatuur is.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

De beste manier om de omgeving van het Shikotsuko Meer te ontdekken is met een huurauto. De enige mogelijkheid met het openbaar vervoer bestaat uit een paar bussen per dag tussen New Chitose Airport via Chitose Station naar Shikotsu Kohan. Er is geen directe busverbinding met het Toyako Meer.