Toyako Meer

Toyako Meer

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het Toyako Meer vormt samen met het Shikotsuko Meer het uitgestrekte Nationaal Park Shikotsu-Toya. De uitgestrekte natuur en ultieme stilte is de grootste aantrekkingskracht van het gebied. Over het algemeen is het hier uitermate rustig. De laatste keer dat het er echt druk was, was in juli 2008 toen hier een top werd gehouden van de G8.

In het gebied rond Toyako vind je behalve het meer zelf ook Mount Usu, een actieve vulkaan die voor het laatst in 2000 uitgebarsten is. De uitbarsting richtte aardig wat schade aan. De bouwvallen van een aantal verwoestte gebouwen en wegen die ineens onderbroken worden door een nieuw geslagen krater vormen een enigszins bizar landschap. Een wandelpad door het gebied voert je door deze door de natuur terug genomen menselijke ontwikkeling. Ook loopt er een kabelbaan naar de top van de vulkaan.

Toyako Meer

De vulkanische activiteit in het gebied zorgt voor en groot aantal heetwater bronnen, waarvan een aantal gebruikt worden als onsen resort. De meeste resort hotels liggen in het dorpje Toyako Onsen, ten zuiden van het meer. Hier ligt ook een kleine beeldentuin met wat bijzondere kunstwerken.

Bereikbaarheid Toyako Meer

Het belangrijkste centrum aan de oevers van het meer is Toyako Onsen. Tussen de bus terminal in het dorp en Toya Station op de JR Muroran-lijn rijdt ieder uur een bus. Ook vanuit Sapporo rijdt er een rechtstreekse bus.