Het Toyako Meer vormt samen met het Shikotsuko Meer het uitgestrekte Nationaal Park Shikotsu-Toya. In juli 2008 werd hier een top gehouden van de G8. In het gebied rond Toyako vind je behalve het meer zelf ook Mount Usu, een actieve vulkaan die voor het laatst in 2000 uitgebarsten is. De uitbarsting richtte aardig wat schade aan. De bouwvallen van een aantal verwoestte gebouwen en wegen die ineens onderbroken worden door een nieuw geslagen krater vormen een enigszins bizar landschap. Een wandelpad door het gebied voert je door deze door de natuur terug genomen menselijke ontwikkeling. Ook loopt er een kabelbaan naar de top van de vulkaan.

De vulkanische activiteit in het gebied zorgt voor en groot aantal heetwater bronnen, waarvan een aantal gebruikt worden als onsen resort. De meeste resort hotels liggen in het dorpje Toyako Onsen, ten zuiden van het meer.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Het belangrijkste centrum aan de oevers van het meer is Toyako Onsen. Tussen de bus terminal in het dorp en Toya Station op de JR Muroran-lijn rijdt ieder uur een bus. Ook vanuit Sapporo rijdt er een rechtstreekse bus.