Shiretoko

Shiretoko

Weer in Shiretoko

Komende dagen in Shari
vrijdag
zaterdag
zondag
24 mei
25 mei
26 mei
Shiretoko
Shiretoko
Shiretoko
5°C
4°C
6°C
10°C
7°C
12°C
matige regen
lichte regen
lichte regen

Het Nationale Park Shiretoko ligt op het gelijknamige schiereiland in het noordwesten van het noordelijke eiland Hokkaido. Het is een van de mooiste stukken ongerepte natuur in Japan. Het uiteinde van het schiereiland kan alleen te voet of per boot bereikt worden.

In de winterperiode drijven vanuit Zee van Ochotsk langs de kust van het schiereiland. Dit is een van de meest zuidelijke punten op het noordelijk halfrond waar drijfijs te zien is.

In Shiretoko heeft de natuur de duidelijke overhand en is de mens ondergeschikt. Vaste bewoners van het gebied zijn bruine beren, vossen en herten. Vanwege het unieke ecosysteem en biodiversiteit voegde UNESCO het schiereiland toe aan de Werelderfgoedlijst.

Zien & doen in Shiretoko


  • Shiretoko drijfijs

    Shiretoko drijfijs

    In de winter drijft langs de kust van het schiereiland ijs vanuit de Zee van Ochotsk in het noorden. Dit drijfijs is UNESCO Werelderfgoed.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Shiretoko. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Shiretoko.

Beer

Vervoer


Het Shiretoko schiereiland ligt in het noordoosten van Hokkaido, ver van de bewoonde wereld. De dichtstbijzijnde luchthaven is Memanbetsu Airport, op 100 kilometer afstand. Hier landen rechtstreekse vluchten vanuit Sapporo, Tokyo Nagoya en Osaka.

In het dorpje Shari, aan het begin van het schiereiland, is een treinstation waar ongeveer 1 keer in de 3 uur een trein aankomt. Vanaf Sapporo duurt de prachtige treinreis ongeveer 7 uur.

Bus

Vanaf Shiretokoshari Station rijden dagelijks een paar bussen richting het dorpje Utoro, min of meer het einde van de bewoonde wereld. Van begin juni tot half oktober en tijdens het drijfijs seizoen van eind januari tot half maart rijden er dagelijks ook een paar rechtstreekse bussen tussen Memanbetsu Airport en Utoro.

Shari Bus, het lokale busbedrijf, verzorgt al het busvervoer in de regio en onderhoudt een busverbinding met Sapporo. De dienstregeling is infrequent en het is dan ook verstandig om je goed voor te bereiden op een busreis naar Shiretoko.

Huurauto

Maak je gebruik van het openbaar vervoer om naar Shiretoko te reizen, dan ben je aangewezen op slechts een handje vol treinen en bussen per dag. Voor de meeste flexibiliteit doe je er goed aan om een auto te huren.

Het schiereiland is tot ongeveer tweederde van de afstand met de auto bereikbaar.

Hotels


Om optimaal te genieten van Shiretoko heb je hier zeker 3 overnachtingen nodig. De beste plekken hiervoor zijn de twee dorpjes ongeveer halverwege het schiereiland.

Utoro

Dit dorp ligt aan de oostkust van het schiereiland en heeft de meeste overnachtingsmogelijkheden. Utoro is van de twee ook het best bereikbaar met het openbaar vervoer.

Rausu

Aan de westkust van het schiereiland ligt Rausu, een stuk kleiner dan Utoro. In het dorpje zelf liggen een aantal hotels, maar leuker is het om te kiezen voor een van de hotels aan de kust verder langs de weg het Nationale Park in.

Van ons blog


  • UNESCO Werelderfgoed in Japan

    UNESCO Werelderfgoed in Japan

    23 plaatsen zijn aangeduid als UNESCO Werelderfgoed in Japan. 19 locaties zijn cultureel erfgoed en 4 locaties zijn natuurlijk erfgoed.