De beste simkaart voor jouw Japan reis

De beste simkaart voor jouw Japan reis in 2024

Het aanbod

Fysieke simkaart

Vanaf € 28

8, 16 of 31 dagen geldig

Onbeperkt data

Werkt in alle smartphones

eSIM

Vanaf € 4

30 dagen geldig

1, 3, 10 of 50 GB data

Werkt in de nieuwste smartphones

Weet je nog? Een jaar of 10-15 geleden? Het pre-iPhone tijdperk. Nam je je mobiele telefoon en simkaart mee op vakantie, dan was dat hoofdzakelijk om bereikbaar te blijven of te kunnen bellen in geval van nood.

Spring naar het hier en nu, dan is de smartphone niet meer weg te denken uit je broekzak. Ga je op reis, dan gok ik dat je van te voren even opzoekt wat roaming kost op je plaats van bestemming of uitzoekt waar je een goedkope lokale simkaart kunt kopen.

We hebben voor je uitgezocht wat roaming in Japan kost met je Nederlandse simkaart. Valt dat tegen? Lees dan snel verder voor meer over het aanschaffen van een data-only simkaart zodat je ook tijdens je reis door Japan toegang hebt tot internet. Reis je met meerdere mensen dan is overigens het huren van een Pocket WiFi ook een aantrekkelijke optie.

Japanse simkaart

In Europa zijn lokale simkaarten makkelijk en vooral ook goedkoop verkrijgbaar. In Japan is dat een wat ander verhaal. Lokale wetgeving stelt dat simkaarten met spraakdiensten alleen mogen worden verstrekt aan personen met een geregistreerd adres in Japan. Dat is dus niet handig voor de gemiddelde toerist. Maar, een simkaart alleen voor data mag wel.

Omdat Japanners graag ook willen kunnen bellen met hun telefoons is de data-sim eigenlijk alleen interessant voor toeristen, dus is het lange tijd ondergeschoven kindje geweest bij de mobiele aanbieders. Over de jaren hebben een aantal providers meerdere producten gelanceerd en weer van de markt gehaald. Recent is het aanbod gestabiliseerd, en is het interessant om eens te kijken naar het beste aanbod.

Behalve een fysieke simkaart die je in je telefoon steekt kun je tegenwoordig ook kiezen voor een eSIM. Het voordeel van een eSIM is dat je die met een schakelaartje in de instellingen van je telefoon aan of uit kan zetten. Bovendien is het eSIM aanbod een stuk goedkoper.

In het kort

Mobal

Ubigi

Type

fysieke sim

eSIM

Prijs

vanaf € 28

vanaf € 4

Geldig

8, 16 of 31 dagen

30 dagen

Data

onbeperkt

1, 3, 10 of 50 GB

Werkt in

alle smartphones

de nieuwste smartphones

Fysieke simkaart: zelf kiezen we voor het aanbod van Mobal. Dit is een betrouwbare en gevestigde naam met een uitgebreid en goed geprijsd aanbod.

Mobal

eSIM: hier kiezen we voor het aanbod van Ubigi. Deze aanbieder heeft een eSIM beschikbaar waar je, afhankelijk van je reisbestemming, een lokale databundel bij kunt afnemen.

Ubigi

Voordelen

Of je nou kiest voor de fysieke simkaart of voor de eSIM, je hebt altijd de voordelen van een lokale simkaart.

Beste netwerk: beide opties maken gebruik van het netwerk van NTT DoCoMo, het beste en grootste mobiele netwerk van Japan.

Engelstalige helpdesk: de installatie van de sim of eSIM in je eigen telefoon is een fluitje van een cent, maar mocht er toch iets zijn waar je hulp bij nodig hebt dan kan de Engelstalige helpdesk je verder helpen. Zowel Mobal als Ubigi hebben een goede Engelstalige helpdesk.

Overzichtelijk aanbod: Japanse aanbieders hebben er een handje van om hun aanbod heel uitgebreid te beschrijven. Hierdoor is het soms lastig om te zien wat je nou echt krijgt. Bij Mobal hoef je alleen maar te kiezen hoe lang je gebruik wilt maken van de service. Kies uit 8, 16 of 31 dagen. Bij Ubigi kies je alleen de hoeveelheid data. Alle bundels zijn 30 dagen geldig.

Grote data-bundel: de hoeveelheid data die je krijgt varieert sterk per aanbieder. Bij Mobal krijg je een onbeperkte data-bundel voor een relatief lage prijs. Je komt tijdens je Japan reis dus nooit zonder data te zitten. Bij Ubigi kies je zelf hoeveel data je wilt gebruiken. Is je data op, dan koop je via de Ubigi app eenvoudig extra data bij.

Lage kosten: Bij de fysieke kaart van Mobal krijg je relatief veel voor een relatief lage prijs in vergelijking met andere aanbieders. Bij de eSIM van Ubigi ben je nog veel goedkoper uit.

Onze beoordeling

De Mobal simkaart is eenvoudig te installeren. Het proces is een stuk makkelijker dan bij verschillende andere aanbieders. Je steekt de kaart in je telefoon, volgt de instructies in het boekje en binnen 5 minuten ben je online.

Zowel in de steden als op het platteland is de dekking goed, zelfs in de bergachtige gebieden.

In combinatie met de hierboven genoemde voordelen is volgens ons de Mobal simkaart de beste fysieke keuze om tijdens je reis in Japan online te blijven.

Waardering: 5 uit 5.
Mobal

De Ubigi eSIM is iets ingewikkelder om te installeren dan een fysieke simkaart. Je download de Ubigi app op je telefoon en de app loodst je door de installatie van het eSIM profiel. Het installeren van het eSIM profiel is gratis en kan je in Nederland doen, voor je naar Japan vertrekt.

Als je de eSIM eenmaal op je telefoon geïnstalleerd hebt heb je er echter geen omkijken meer naar. Met de Ubigi app koppel je eenvoudig een databundel aan je eSIM. Er zijn databundels voor bijna alle landen ter wereld te koop, dus ook voor de reis die je na je Japan reis gaat plannen komt de eSIM goed van pas.

Omdat de technische drempel voor een eSIM iets hoger ligt is dit product niet voor iedereen geschikt. Ben je tech-savy genoeg, dan is Ubigi volgens ons de beste keuze.

Waardering: 4.5 uit 5.
eSIM van Ubigi

Veelgestelde vragen

Werkt een Japanse simkaart in een Nederlandse telefoon?

Ja, zolang je Nederlandse telefoon simlock-vrij is en verbinding kan maken met een 4G netwerk kun je zonder problemen gebruik maken van een Japanse simkaart. Dit maakt verreweg de meeste telefoons geschikt voor gebruik in Japan.

Waar wordt de simkaart bezorgd?

Simkaarten die je bestelt bij Mobal kun je laten bezorgen in het eerste hotel waar je in Japan overnacht of je kunt de simkaart ophalen op het vliegveld als je aankomt in Japan.

Vanaf welk moment is mijn simkaart geldig

Je simkaart wordt automatisch geactiveerd op het moment dat je er voor het eerst gebruik van maakt. Vanaf het moment van eerste gebruik is de simkaart bruikbaar voor een periode van 8, 16 of 31 dagen.

Waarom raden jullie Mobal aan?

We testen regelmatig verschillende simkaarten. De kaarten van Mobal zijn het eenvoudigst te activeren. Bovendien heeft deze aanbieder de beste Engelstalige support en liggen de prijzen gunstig.