De beste simkaart voor jouw Japan reis

De beste simkaart voor jouw Japan reis

De beste simkaart voor jouw Japan reis

Weet je nog? Een jaar of 10-15 geleden? Het pre-iPhone tijdperk. Nam je je mobiele telefoon mee op vakantie, dan was dat hoofdzakelijk om bereikbaar te blijven of te kunnen bellen in geval van nood.

Spring naar het hier en nu, dan is de smartphone niet meer weg te denken uit je broekzak. Ga je op reis, dan gok ik dat je van te voren even opzoekt wat roaming kost op je plaats van bestemming of uitzoekt waar je een goedkope lokale simkaart kunt kopen.

Ik heb voor je uitgezocht wat roaming in Japan kost met je Nederlandse simkaart. Valt dat tegen? Lees dan snel verder voor meer over het aanschaffen van een data-only simkaart zodat je ook tijdens je reis door Japan toegang hebt tot internet. Reis je met meerdere mensen dan is overigens het huren van een Pocket WiFi ook een aantrekkelijke optie.

Het aanbod


7 dagen

 • ¥ 2.200 / € 18 inc. btw
 • 7 dagen geldig
 • 1 gigabyte 4G data
 • beste netwerk in Japan
 • Engelstalige helpdesk
 • werkt in alle smartphones
 • thuis bezorgd in NL & BE

15 dagen

 • ¥ 3.080 / € 25 inc. btw
 • 15 dagen geldig
 • 3 gigabyte 4G data
 • beste netwerk in Japan
 • Engelstalige helpdesk
 • werkt in alle smartphones
 • thuis bezorgd in NL & BE

30 dagen

 • ¥ 4.400 / € 35 inc. btw
 • 30 dagen geldig
 • 6 gigabyte 4G data
 • beste netwerk in Japan
 • Engelstalige helpdesk
 • werkt in alle smartphones
 • thuis bezorgd in NL & BE

Japanse simkaart


In Europa zijn lokale simkaarten makkelijk en vooral ook goedkoop verkrijgbaar. In Japan is dat een wat ander verhaal. Lokale wetgeving stelt dat simkaarten met spraakdiensten alleen mogen worden verstrekt aan personen met een geregistreerd adres in Japan. Dat is dus niet handig voor de gemiddelde toerist. Maar, een simkaart alleen voor data mag wel.

Het aantal toeristen in Japan is relatief klein, dus zijn data-sims voor de niet Japanse markt lange tijd ondergeschoven kindje geweest. Over de jaren hebben een aantal providers meerdere producten gelanceerd en weer van de markt gehaald. Recent is het aanbod gestabiliseerd, en is het interessant om eens te kijken naar het beste aanbod.

Voor onze recente Japan reis kozen we voor Smash Mobile. Dit is een relatief nieuwe speler op de markt voor data-only sims met een uitgebreid en goed geprijsd aanbod.

De voordelen van Smash Mobile


Beste netwerk: Je kunt kiezen uit 3 verschillende data-bundels op het 4G netwerk van NTT DoCoMo, het beste en grootste mobiele netwerk van Japan.

Engelstalige helpdesk: De installatie van de sim in je eigen telefoon is een fluitje van een cent, maar mocht er toch iets zijn waar je hulp bij nodig hebt dan kan de Engelstalige helpdesk je verder helpen. Smash Mobile is de enige aanbieder met een Engelstalige helpdesk.

Overzichtelijk aanbod: Japanse aanbieders hebben er een handje van om hun aanbod heel uitgebreid te beschrijven. Hierdoor is het soms lastig om te zien wat je nou echt krijgt. Bij Smash Mobile hoef je alleen maar te kiezen hoe lang je gebruik wilt maken van de service. Kies uit 7, 15 of 30 dagen.

Grote data-bundel: De hoeveelheid data die je krijgt varieert sterk per aanbieder. Uiteraard is een grote databundel duurder. Bij Smash Mobile krijg je een relatief grote data-bundel voor een relatief lage prijs. De data-bundels zijn ruim voldoende om tijdens je Japan reis online te blijven.

Lage kosten: Bij Smash Mobile krijg je relatief veel voor een relatief lage prijs in vergelijking met andere aanbieders.

Bezorging in Nederland en België: Bij alle aanbieders kun je je bestelling af laten leveren in je eerste hotel of ophalen op de luchthaven bij aankomst. Smash Mobile is de enige aanbieder die ook de mogelijkheid biedt om je simkaart voor vertrek thuis te laten bezorgen in Nederland en België.

Onze beoordeling


De Smash Mobile simkaart is eenvoudig te installeren. Het proces is een stuk makkelijker dan bij verschillende andere aanbieders. Je steekt de kaart in je telefoon, volgt de instructies in het boekje en binnen 5 minuten ben je online.

Zowel in de steden als op het platteland is de dekking goed, zelfs in de bergachtige gebieden.

In combinatie met de hierboven genoemde voordelen is volgens ons de Smash Mobile simkaart de beste keuze om tijdens je reis in Japan online te blijven.

Waardering: 5 uit 5.

Veelgestelde vragen


Werkt een Japanse simkaart in een Nederlandse telefoon?

Ja, zolang je Nederlandse telefoon simlock-vrij is en verbinding kan maken met een 4G netwerk kun je zonder problemen gebruik maken van een Japanse simkaart. Dit maakt verreweg de meeste telefoons geschikt voor gebruik in Japan.

Waar wordt de simkaart bezorgd?

Simkaarten die je bestelt bij Smash Mobile kun je laten bezorgen in het eerste hotel waar je in Japan overnacht. Maar het is natuurlijk veel handiger om de simkaart thuis, in Nederland of België, te laten bezorgen voordat je aan je reis begint.

Vanaf welk moment is mijn simkaart geldig

Je simkaart wordt automatisch geactiveerd op het moment dat je er voor het eerst gebruik van maakt. Vanaf het moment van eerste gebruik is de simkaart bruikbaar voor een periode van 7, 15 of 30 dagen.

Waarom raden jullie Smash Mobile aan?

We testen regelmatig verschillende simkaarten. De kaarten van Smash Mobile zijn het eenvoudigst te activeren. Bovendien heeft deze aanbieder de beste Engelstalige support en liggen de prijzen gunstig.