Pocket WiFi huren in Japan

Pocket WiFi huren in Japan

Het aanbod

Pocket Wifi

Vanaf € 4

Onbeperkt data

Beste netwerk in Japan

Engelstalige helpdesk

Breedband verbinding

Maximaal 5 apparaten tegelijkertijd verbonden

Gratis annulering tot kort voor vertrek

Klook

Als je in Japan gaat wonen en je het juiste visum hebt weten te scoren mag je van de Japanse wet ook best een Japans mobiel abonnement afsluiten. Met een mobiel abonnement krijg je natuurlijk een telefoonnummer en meestal onbeperkt gebruik van mobiel internet. Japan heeft echter een wet waarin staat dat (mobiele) telefoonnummers alleen afgegeven mogen worden aan ingezetenen.

Voor een kort bezoek aan Japan is het afsluiten van een abonnement dus geen optie. Als roaming met je Nederlandse simkaart te duur is kun je ervoor kiezen om een Japanse simkaart te kopen, maar je kunt ook een Pocket WiFi huren.

Wat is Pocket WiFi?

Goeie vraag! Een Pocket WiFi wordt ook wel Mobile WiFi genoemd. Het is een WiFi router waar je met je mobiele telefoon, tablet of laptop verbinding kunt maken. Net als op je WiFi netwerk thuis dus eigenlijk. Alleen komt het internet signaal niet binnen via een kabel maar via het mobiele netwerk. Je hebt dus altijd een WiFi hotspot bij je.

Zo kun je tijdens je reis door Japan gewoon gebruik maken van internet op al je apparaten zonder dat je van simkaart hoeft te wisselen.

Je kunt met meerdere apparaten tegelijkertijd gebruik maken van één hotspot. Bij een Pocket WiFi is het maximaal aantal apparaten dat tegelijkertijd verbonden kan zijn 10.

Als je met meerdere mensen reist heb je aan één apparaat genoeg. Ook kun je behalve je telefoon je tablet of je laptop verbinden.

Waar je op moet letten!

Met de Pocket WiFi kun je dagelijks onbeperkt data op hoge snelheid gebruiken. Je betaalt nooit extra voor je extra data, maar:

  • Zet automatische updates uit. Je telefoon, tablet of laptop staan vaak zo ingesteld dat ze automatisch software updates downloaden bij verbinding met een WiFi netwerk.
  • Laad het apparaat regelmatig op. Bij intensief gebruik kan het zijn dat de accu van je Pocket WiFi voor het einde van de dag al leeg is. Denk er bijvoorbeeld aan om tijdens de lunch het apparaat op te laden.
  • Zet roaming uit. Sommige telefoons vallen automatisch terug op het mobiele netwerk als de WiFi verbinding slecht is. Als de accu van je Pocket WiFi leeg is wil je voorkomen dat je per ongeluk direct verbonden bent met het 4G netwerk. Dat zorgt voor hoge roaming kosten.

Veelgestelde vragen

Wat is Pocket WiFi?

Pocket WiFi is een mobiele WiFi hotspot. Je hebt dus altijd je eigen WiFi bij je en hoeft nooit op zoek naar een hotspot.

Wat kost Pocket WiFi?

De prijs varieert afhankelijk van het aantal dagen dat je huurt. Voor een korte periode betaal je ongeveer € 5,00 per dag. Huur je voor een periode van 2 of 3 weken dan ligt de prijs rond € 3,50 per dag.

Wat heb ik nodig om gebruik te kunnen maken van Pocket WiFi?

Het enige wat je nodig hebt is een mobiele telefoon, tablet of laptop met een WiFi verbinding.

Hoe komt mijn bestelling bij mij terecht?

Je kunt ervoor kiezen om je gehuurde apparaat op te halen op de luchthaven waar je Japan binnen komt of laten afleveren in je eerste hotel.