Roaming in Japan met je Nederlandse abonnement

Roaming in Japan met je Nederlandse abonnement

Japanse simkaart

Fysieke simkaart

Vanaf € 28

8, 16 of 31 dagen geldig

Onbeperkt data

Werkt in alle smartphones

eSIM

Vanaf € 4

30 dagen geldig

1, 3, 10 of 50 GB data

Werkt in de nieuwste smartphones

De mobiele telefoon is een onmisbaar hulpmiddel geworden tijdens de vakantie. Net als in Nederland willen je ook graag in het buitenland gebruik kunnen maken van internet op je mobiel.

Om op reis verbonden te blijven heb je een aantal keuzes. Het aantal openbare WiFi netwerken in Japan groeit gestaag. Voor meer bewegingsvrijheid kun je ook kiezen voor de aanschaf van een lokale data simkaart of een draagbare WiFi router. Je kunt natuurlijk ook met je eigen simkaart van je Nederlandse provider gebruik maken van roaming op ieder willekeurig buitenlands netwerk. Afhankelijk van je gebruik is dit, in combinatie met de gratis WiFi mogelijkheden, wellicht zelfs de goedkoopste oplossing om online te blijven.

Wat kost roaming in Japan bij de verschillende Nederlandse netwerken?

Aanbod per provider

Zonder speciale buitenlandbundel betaal je bij KPN in Japan € 2,50 per MB en € 1 per belminuut. KPN heeft twee buitenlandbundels, een voor wat ze “voordeellanden” noemen en een voor alle landen die daar buiten vallen. Japan valt binnen de Voordeelland buiten EU bundel.

Bij KPN kies je uit twee roaming opties:

  • Voor € 9,99 krijg je 100 MB / minuten / sms’jes.
  • Voor € 39,99 krijg je 500 MB / minuten / sms’jes.

Daarnaast kun je ook kiezen voor een roaming bundel met alleen data:

  • Voor € 19,99 krijg je 2000 MB (alleen data).

Is je bundel op, dan stopt je internet vanzelf. Je kunt op dat moment een nieuwe bundel afsluiten als je verder wilt internetten.

Je kunt er ook voor kiezen om door te internetten zonder bundel en dus per MB te betalen. Dit moet je zelf aanzetten en gaat dus niet vanzelf. Als je per MB betalen aangezet hebt kun je per kalendermaand maximaal voor € 60,50 internetten.

Het tarief per minuut of per MB hangt af van je abonnement. Via de site van Vodafone kun je de roaming tarieven voor jouw abonnement opvragen. Je bent eigenlijk altijd goedkoper uit met een van de twee buitenlandbundels van Vodafone:

  • Voor € 5 per dag krijg je 30 belminuten, 30 MB en 30 sms’jes.
  • Voor € 8,50 per dag krijg je 100 belminuten, 100 MB en 100 sms’jes.

Beide bundels zijn dagbundels. Je betaalt alleen op de dagen dat je er gebruik van maakt. Let wel op, de dagbundels zijn geldig tot 23:59 Nederlandse tijd. Het tijdsverschil met Japan is 7 uur tijdens de zomertijd en 8 uur tijdens de wintertijd. In de zomer gebruik je de dagbundel dus van 7:00 tot 6:59 de volgende dag. Tijdens de winter van 8:00 tot 7:59.

Bij Vodafone kun je om nare verrassingen na je vakantie te voorkomen een limiet instellen op je internetgebruik. Met deze limiet ingeschakeld kun je per maand niet meer dan € 60,50 aan kosten maken.

ent. Gelukkig heeft Odido ook een aantal buitenlandbundels beschikbaar:

  • Voor € 10 krijg je 25 MB. Deze bundel is 24 uur geldig.
  • Voor € 20 krijg je 50 MB. Deze bundel is 72 uur geldig.
  • Voor € 30 krijg je 100 MB. Deze bundel is 7 dagen geldig.
  • Voor € 60 krijg je 500 MB. Deze bundel is 14 dagen geldig.

Is je bundel eerder op dan de geldigheidsduur? Dan sluit je eenvoudig een nieuwe bundel af.

Ook bij Odido betaal je per maand nooit meer dan € 60,50 als je per MB afrekent, maar met € 5 per MB zit je daar al heel snel aan.

De beste roaming optie

Welke van de drie grote Nederlandse aanbieders heeft nou het beste aanbod voor jouw reis naar Japan? Stel je gaat 2 weken op reis, dan ben je per provider het volgende kwijt aan roaming:

KPN

Bestel roaming deal bij KPN

2.000 MB (alleen data) voor € 19,99

Vodafone

Beste roaming deal bij Vodafone

14 dagen x 30 MB per dag = 420 MB voor € 70

14 dagen x 100 MB per dag = 1.400 MB voor € 119

Odido

Beste roaming deal bij Odido

500 MB in 14 dagen voor € 60

Conclusie: KPN heeft dus de beste deal en bij Vodafone ben je het duurst uit. En met roaming ben je sowieso duurder uit dan wanneer je een Japanse simkaart of eSIM gebruikt.

Er zijn nog veel meer providers in Nederland, maar die maken allemaal gebruik van het netwerk van een van de bovenstaande drie. Het buitenland aanbod van deze kleinere aanbieders ligt veelal in lijn met die van het netwerk waar ze gebruik van maken.