WiFi in Japan

Openbare WiFi in Japan

Japanse simkaart

Fysieke simkaart

Vanaf € 28

8, 16 of 31 dagen geldig

Onbeperkt data

Werkt in alle smartphones

eSIM

Vanaf € 4

30 dagen geldig

1, 3, 10 of 50 GB data

Werkt in de nieuwste smartphones

Ga je op reis naar Japan dan wil je natuurlijk online blijven. Als je continu verzekert wilt zijn van een stabiele internetverbinding dan adviseren we om een Japanse simkaart te kopen of een Pocket WiFi apparaat te huren. Als je het niet perse nodig vindt om constant verbonden te zijn dan kun je ook prima van openbare WiFi netwerken gebruik maken. Op een enkele uitzondering na is WiFi in Japan overal gratis.

In Japan vind je in vrijwel alle accommodaties WiFi. Ook veel restaurants, café’s en andere openbare gelegenheden zoals musea en luchthavens is de kans groot dat je verbinding met internet kunt maken. Een aantal grote steden hebben in het centrum grote openbare WiFi netwerken aangelegd.

Luchthavens en hotels

Zodra je in Japan uit het vliegtuig stapt kun je op de luchthaven verbinding maken met het openbare WiFi netwerk. Met een eenmalige registratie krijg je gratis toegang tot een onbeveiligde verbinding. Heb je behoefte aan meer veiligheid dan is er op de meeste luchthavens ook een betaalde optie.

De meeste westerse-stijl hotels bieden gratis WiFi aan in het hele gebouw. In sommige duurdere hotels is toegang tot het netwerk een betaalde optie. Traditionele accommodaties zoals ryokan en minshuku hebben vaak ook een internetverbinding, maar soms is die alleen in de lobby beschikbaar.

Openbare WiFi in Japan

Openbare WiFi in Japan vind je op steeds meer plekken. Steeds meer steden hebben openbare netwerken aangelegd in het centrum. Zo kun je in steden als Kyoto, Osaka, Kobe en Fukuoka op straat gebruik maken van een openbare verbinding. Ook hebben telecom aanbieders NTT en SoftBank openbare netwerken aangelegd, evenals Japan Railways.

Het nadeel van allerlei verschillende aanbieders van WiFi in Japan is dat je overal een account aan moet maken en in moet loggen. Om dat probleem te omzeilen zijn er speciaal voor buitenlandse bezoekers een paar apps beschikbaar die je toegang geven tot een groot aantal providers. De twee onderstaande apps bieden eenvoudig toegang tot veel van deze netwerken, zonder dat je iedere keer opnieuw moet registreren.

Japan Connected-free Wi-Fi

Japan Connected-free Wi-Fi

Japan Connected-free Wi-Fi biedt toegang tot ongeveer 200.000 hotspots van een lange lijst van providers. Je registreert je eenmalig in de app waarna je op veel plekken gratis gebruik kunt maken van WiFi in Japan. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

FREE Wi-Fi PASSPORT

FREE WI-FI PASSPORT

FREE Wi-Fi PASSPORT is een dienst van SoftBank, Japan’s tweede telecom aanbieder en staat gecombineerd met de app hierboven garant voor optimale toegang tot WiFi in Japan. Met deze dienst krijg je toegang tot ongeveer 400.000 SoftBank hotspots in restaurants, hotels en grote treinstations. Om toegang te krijgen moet je mobiele telefoon verbonden zijn met het SoftBank mobiele netwerk. Via een gratis telefoonnummer (ook gratis met je Nederlandse telefoon) krijg je een toegangscode voor het netwerk.

VPN voor veiligheid

De verbinding met een openbaar netwerk is vaak onbeveiligd. Dat betekent dat iemand met kwade wil mogelijk jouw internetverkeer kan onderscheppen. Het is daarom verstandig om je enigszins te verdiepen in hoe het zit met veiligheid van openbare netwerken. Een VPN is een service die al je data versleuteld, waardoor je ook op een onbeveiligde verbinding veilig kunt internetten.

TunnelBear

TunnelBear

Een van de hoogst gewaardeerde VPN aanbieders op VPNGids.nl is TunnelBear. Deze aanbieder biedt een beperkt gratis dienst aan. Tot 500 MB kun je gratis van TunnelBear gebruik maken, daarna moet je voor deze service betalen.

1.1.1.1

1.1.1.1

Deze gratis service beveiligd je verbinding, maar is geen volledige VPN. Bij gebruik van een volledige VPN is je locatie namelijk niet te traceren. Dat is vooral handig als je bijvoorbeeld in Nederland naar Amerikaanse Netflix shows wilt kijken. Als je echt alleen maar op zoek bent naar veiligheid is 1.1.1.1 een prima optie.