Japan Rail Pass kopen

Japan Rail Pass kopen

Japan Rail Pass kopen

Japan Rail Pass kopen

Ben je bezig met het plannen van een reis naar Japan? En heb je van de Japan Rail Pass gehoord? Volg deze eenvoudige stappen voor het kopen van de juiste pas.

Japan Rail Pass kopen

Japan Rail Pass kopen in 4 stappen

 1. Bepaal je reisschema

  Iedere reis begint met een plan. Maak een lijstje van de steden die je wilt bezoeken en de dingen die je wilt zien. Zet ook de reisafstand tussen de steden eens op een rijtje.

 2. Kies de juiste Japan Rail Pass

  Afhankelijk van het reisschema wat je in stap 1 uitgewerkt hebt kies je de geldigheidsduur van je Japan Rail Pass. Je kunt kiezen uit 7, 14 of 21 dagen.

 3. Bestel een voucher

  Je koopt voor vertrek niet direct de Japan Rail Pass zelf. Je koopt een voucher dat je na aankomst in Japan kunt inwisselen op de grotere treinstations.

 4. Wissel het voucher in

  Na aankomst in Japan wissel je het voucher in op een van de grotere treinstations of direct op de luchthaven.

Bepaal je reisschema


Japan Rail Pass kopen

Iedere reis begint met een plan. Maak een lijstje van de steden die je wilt bezoeken en de dingen die je wilt zien. Bekijk de reisgids eens voor suggesties. Zet ook de reisafstand tussen de steden eens op een rijtje.

De Japan Rail Pass kopen begint interessant te worden als je gemiddeld meer dan 100 kilometer per dag met de trein reist. Let op: het gaat om het gemiddelde.

Er zijn ook een aantal regionale treinpassen beschikbaar die een stuk goedkoper zijn en uitermate geschikt zijn als je niet het hele land bezoekt maar je reis beperkt tot slechts één regio. Met name in de gebieden rond de grootste steden zijn er veel verschillende opties voor onbeperkt regionaal vervoer.

Kies de juiste Japan Rail Pass


Tokaido Shinkansen

Afhankelijk van het reisschema wat je in stap 1 uitgewerkt hebt kies je de geldigheidsduur van je Japan Rail Pass. Je kunt kiezen uit:

 • 7 dagen
 • 14 dagen
 • 21 dagen

In de praktijk blijkt dat de meeste reizigers de grootste afstanden afleggen in het midden van hun reis. Meestal is het pas na een paar dagen de moeite waard om gebruik te gaan maken van de Japan Rail Pass. Datzelfde geldt voor het einde van de meeste reisschema’s.

Met die kennis geldt de volgende aanbeveling:

 • Voor een reis van 2 weken heb je voldoende aan de 7-daagse pas
 • Voor een reis van 3 weken is de 14-daagse pas voldoende
 • Ga je 4 weken of langer op reis dan is de 21-daagse pas de beste keuze

Voor de reizen die je buiten de gebruiksperiode van de Japan Rail Pass maakt geldt vaak dat het goedkoper is om losse kaartjes te kopen dan om voor een week extra onbeperkt reizen te betalen.

Bestel een voucher


Japan Rail Pass kopen

Je koopt voor vertrek niet direct de Japan Rail Pass zelf. Je koopt een voucher dat je na aankomst in Japan kunt inwisselen op de grotere treinstations.

Nadat je het voucher online besteld hebt stuurt de wederverkoper het per aangetekende post naar je huisadres. Zorg dat je het voucher bewaart samen met je paspoort, want het is bijna net zo belangrijk. Raak je het voucher kwijt, dan heb je namelijk pech. Het voucher kan niet opnieuw uitgegeven worden.

Bij het kopen van het voucher kies je de geldigheidsduur en reisklasse.

Wissel het voucher in


Japan Rail Pass kopen

Na aankomst in Japan wissel je het voucher in op een van de grotere treinstations. Bekijk de lijst met belangrijkste inwisselkantoren. Als jouw bestemming daar niet tussen staat bekijk dan de lijst met alle locaties.

Behalve het voucher heb je ook je paspoort nodig met je toeristenvisum. Dit wordt in je paspoort geplakt als je Japan binnen komt en hoef je niet van tevoren aan te vragen. Heb je een werkvisum of een studentenvisum dan kun je geen gebruik maken van de Japan Rail Pass!

Op het moment van inwisselen bepaal je ook de ingangsdatum. Je kunt de pas direct in laten gaan, maar je kunt ook al een paar dagen voor je eerste treinreis het voucher inwisselen. Let wel op dat de geldigheidsduur van de pas gaat tellen op de ingangsdatum.

Met de Japan Rail Pass kun je vervolgens stoelreserveringen maken voor de lange afstandstreinen die tussen de grote steden rijden.