Kansai

Kansai

Kansai

Kansai is de informele naam van de regio die eigenlijk Kinki heet. Het is de westelijke tegenhanger van Kanto en betekent “ten westen van Kan”, het gebied waar in 1600 de Slag van Sekigahara plaats vond. De regio bestaat uit 8 prefecturen verspreid over de Kinki Vlakte.

Eeuwen lang was dit het culturele en politieke centrum van Japan. Voordat Tokyo hoofdstad van Japan werd, heeft de hoofdstad altijd in in deze regio gelegen.

De belangrijkste steden in dit deel van Japan zijn Osaka, Kyoto, Nara en Kobe. Deze vier steden, samen met een aantal kleinere tussengelegen steden, vormen een van de grootste stedelijke gebieden van Japan.

Vanuit natuurlijk oogpunt is deze regio altijd relatief veilig geweest van het natuurgeweld dat Japan met grote regelmaat teistert. In de nazomer ontstaat er bijna wekelijks een tyfoon storm rond de evenaar die noordwaarts trekt. Japan ligt vaak in het pad van dit soort stormen maar ondanks een goede voorbereiding is het, zeker voor de zuidelijke kustgebieden, altijd spannend.

Deze regio ligt in de beschutting van het eiland Shikoku, dat het grootste stormgeweld altijd weet te breken. Historisch gezien is het hier dus altijd een veilige haven geweest voor de Japanse handelsvloot, wat zeker invloed gehad heeft op de ontwikkeling van de regionale cultuur.

En die uitgesproken regionale cultuur is er zeker. Vergeleken met de regio rond Tokyo zijn de mensen hier gemoedelijker en vriendelijker tegen elkaar. Dit is misschien nog wel het beste terug te zien in het feit dat veel van de Japanse komedie uit deze regio komt.

Al met al is er ontzettend veel te ontdekken hier. In de reisgidsen hieronder nemen we je mee naar de belangrijkste steden en dorpen in de regio en helpen we je op weg met het plannen van een onvergetelijke reis.

Kansai reisgidsen


 • Awaji

  Awaji

  Het vrij kleine eiland Awaji ligt op de route tussen het hoofdeiland Honshu en Shikoku.

 • Biwako

  Biwako

  De westkust van het meer Biwako, het grootste meer van Japan, is uitstekend geschikt voor een roadtrip.

 • Hikone

  Hikone

  De kleine stad Hikone ligt aan de noordoostkust van het meer Biwako en is vooral bekend vanwege het originele samoerai kasteel.

 • Himeji

  Himeji

  Als er iets is waar Himeji om bekend staat is het wel het prachtige witte samoerai kasteel, een van de laatste originele kastelen van Japan.

 • Ise-Shima

  Ise-Shima

  Het Ise-Shima Nationaal Park op de Shima Peninsula herbergt de meeste heilige van alle Shinto heiligdommen in Japan.

 • Kobe

  Kobe

  De stad Kobe ligt ingeklemd tussen een bergketen en de zee. Als havenstad heeft Kobe historisch gezien veel buitenlandse invloeden gekend.

 • Koyasan

  Koyasan

  Koyasan, de Japanse benaming voor Mount Koya, is het hoofdkwartier van Shingon, een van de belangrijkste stromingen binnen het Japanse Boeddhisme.

 • Kumano

  Kumano

  De charmante kustlijn van de Kumano regio telt een aantal stadjes waar eeuwenoude historie hand in hand gaat met het moderne dagelijks leven.

 • Kyoto

  Kyoto

  Kyoto was 1.200 jaar lang de hoofdstad van Japan. Cultuur en bourgeoisie heeft zich hier eeuwen lang kunnen ontwikkelen.

 • Miyazu

  Miyazu

  Helemaal in het noorden van de prefectuur Kyoto, aan de kust van de Japanse Zee, ligt Miyazu. De belangrijkste trekpleister is Amanohashidate.

 • Nagahama

  Nagahama

  De geschiedenis van Nagahama, aan de noordoostelijke oever van het meer Biwako, gaat ruim 400 jaar terug.

 • Nara

  Nara

  Nara werd in 710 de eerste permanente hoofdstad van Japan. De geschiedenis van de stad gaat dus enorm ver terug.

 • Omihachiman

  Omihachiman

  De historische hanzestad Omihachiman, aan de kust van het meer Biwako, wordt doorkruist door een uniek stelsel van grachten.

 • Osaka

  Osaka

  Osaka is de grootste stad van de Kansai regio. De grootste trekpleisters zijn het eten en de gemoedelijke houding van de locals.

 • Yoshino

  Yoshino

  Het kleine bergdorpje Yoshino in de buurt van Osaka en Nara is de beste plek in Japan om de sakura kersenbloesem te zien.

Regionale treinpassen


Regionale treinpassen in Kansai

Kansai

Reis onbeperkt tussen de grote steden in de Kansai regio met deze treinpassen: