Kansai

Kansai is de informele naam van de regio die eigenlijk Kinki heet. Het is de westelijke tegenhanger van Kanto en betekent “ten westen van Kan”, het gebied waar in 1600 de Slag van Sekigahara plaats vond. De regio bestaat uit 8 prefecturen verspreid over de Kinki Vlakte.

Eeuwen lang was dit het culturele en politieke centrum van Japan. Voordat Tokyo hoofdstad van Japan werd, heeft de hoofdstad altijd in Kansai gelegen.

De belangrijkste steden van deze regio zijn Osaka, Kyoto, Nara en Kobe. Deze vier steden vormen samen met een aantal kleinere tussengelegen steden een van de grootste stedelijke gebieden van Japan.

Kansai reisgidsen


Akashi Kaikyo Brug

Awaji

Het vrij kleine eiland Awaji ligt op de route tussen het hoofdeiland Honshu en Shikoku.

Biwako

Biwako

De westkust van het meer Biwako, het grootste meer van Japan, is uitstekend geschikt voor een roadtrip.

Kasteel Hikone

Hikone

De kleine stad Hikone ligt aan de noordoostkust van het meer Biwako en is vooral bekend vanwege het originele samoerai kasteel.

Himeji Park

Himeji

Als er iets is waar Himeji om bekend staat is het wel het prachtige witte samoerai kasteel, een van de laatste originele kastelen van Japan.

Ise-Shima

Ise-Shima

Het Ise-Shima Nationaal Park op de Shima Peninsula herbergt de meeste heilige van alle Shinto heiligdommen in Japan.

Kobe Port Tower

Kobe

De stad Kobe ligt ingeklemd tussen een bergketen en de zee. Als havenstad heeft Kobe historisch gezien veel buitenlandse invloeden gekend.

Koyasan

Koyasan

Koyasan, de Japanse benaming voor Mount Koya, is het hoofdkwartier van Shingon, een van de belangrijkste stromingen binnen het Japanse Boeddhisme.

Kumano

Kumano

De charmante kustlijn van de Kumano regio telt een aantal stadjes waar eeuwenoude historie hand in hand gaat met het moderne dagelijks leven.

Kinkaku-ji

Kyoto

Kyoto was 1.200 jaar lang de hoofdstad van Japan. Cultuur en bourgeoisie heeft zich hier eeuwen lang kunnen ontwikkelen.

Amanohashidate

Miyazu

Helemaal in het noorden van de prefectuur Kyoto, aan de kust van de Japanse Zee, ligt Miyazu. De belangrijkste trekpleister is Amanohashidate.

Nagahama

Nagahama

De geschiedenis van Nagahama, aan de noordoostelijke oever van het meer Biwako, gaat ruim 400 jaar terug.

Nara

Nara

Nara werd in 710 de eerste permanente hoofdstad van Japan. De geschiedenis van de stad gaat dus enorm ver terug.

Hachiman Bori

Omihachiman

De historische hanzestad Omihachiman, aan de kust van het meer Biwako, wordt doorkruist door een uniek stelsel van grachten.

Dotonbori

Osaka

Osaka is de grootste stad van de Kansai regio. De grootste trekpleisters zijn het eten en de gemoedelijke houding van de locals.

Mount Yoshino

Yoshino

Het kleine bergdorpje Yoshino in de buurt van Osaka en Nara is de beste plek in Japan om de sakura kersenbloesem te zien.

Regionale treinpassen


Hankyu Tourist Pass

Hankyu Tourist Pass

Met de Hankyu Tourist Pass reis je 1 of 2 dagen onbeperkt met de treinen van Hankyu Railway tussen Osaka, Kyoto en Kobe.

Hokuriku Arch Pass

Hokuriku Arch Pass

Met de Hokuriku Arch Pass reis je 7 dagen onbeperkt met een aantal treinen in de boog tussen Tokyo, Kanazawa, Kyoto en Osaka.

Kansai Hiroshima Area Pass

Kansai Hiroshima Area Pass

Reis 5 dagen lang onbeperkt tussen de belangrijkste bezienswaardigheden in het westen van Japan met de Kansai Hiroshima Area Pass.

Kansai Hokuriku Area Pass

Kansai Hokuriku Area Pass

Met de Kansai Hokuriku Area Pass reis je 7 dagen onbeperkt met alle JR treinen in de regio’s rond Osaka, Kobe, Kyoto en Kanazawa.

Kansai Rail Pass

Kansai Rail Pass

Met de Kansai Rail Pass reis je 1, 2, 3 of 4 dagen onbeperkt in de Kansai regio. Bezoek steden als Kyoto, Osaka, Kobe, Nara en Himeji.

Kansai Wide Area Pass

Kansai Wide Area Pass

Met de Kansai Wide Area Pass reis je 5 dagen onbeperkt met JR treinen in de Kansai regio. Deze pas is geschikt om op ontdekking te gaan buiten de grote steden.

Kintetsu Rail Pass

Kintetsu Rail Pass

Met de Kintetsu Rail Pass reis je 1, 2 of 5 dagen onbeperkt met alle treinen van Kintetsu tussen Osaka, Kyoto, Nara, Yoshino en Nagoya.