Weer in Awaji

Komende dagen in Awaji
donderdag
vrijdag
zaterdag
20 jun
21 jun
22 jun
Awaji
Awaji
Awaji
20°C
19°C
21°C
24°C
24°C
23°C
lichte regen
lichte regen
matige regen

Het eiland Awaji ligt op ongeveer een uur van Kobe. Na het eiland Shikoku is dit het grootste eiland in de Japanse Binnenzee. Via twee grote bruggen en een snelweg is het eiland verbonden met het hoofdeiland Honshu en het buureiland Shikoku. De Akashi Kaikyo Brug verbindt het eiland met de stad Akashi op het vasteland van Honshu. Deze brug, die in 1998 geopend werd, is de langste hangbrug ter wereld. De afstand tussen de twee brugpeilers is 1.991 meter.

De Onaruto Brug die Awaji verbindt met Shikoku stamt uit 1985 en is met een afstand van 876 meters tussen de brugpeilers een stuk korter. Onder deze brug stroomt de Japanse Binnenzee over in de Grote Ocean. De nauwe zeestraat duwt het water in rare stromingen tegen elkaar aan waardoor precies onder de brug grote draaikolken ontstaan. Met een bootje kun je een excursie maken over de Draaikolken van Naruto.

Aan de noordweste-zijde van het eiland in het dorp Hokudan ligt het Hokudan Park. Het park is een monument voor de vernietiging aangericht door de grote aardbeving van 1995. Het park ligt precies op de plek van het epicentrum van de beving.

Het eiland staat bekend om stabiel weer, palmbomen en stranden. De inwoners van Kobe, Osaka en Kyoto komen hier graag om even te ontsnappen aan de drukke stad. Op culinair gebied heeft het eiland veel te bieden. Lokale specialiteiten zijn uien, melk en Awaji Beef. In recente jaren is het eiland enorm populair geworden onder fietsers. Je kunt eenvoudig in twee dagen het eiland rondfietsen.

De beste stranden van het eiland zijn Ohama en Goshiki. In de buurt van beide stranden liggen een aantal prettige hotels.

Zien & doen in Awaji


  • Naruto Draaikolken

    Naruto Draaikolken

    De Naruto Draaikolken zijn een bijzonder natuurlijk fenomeen dat veroorzaakt wordt door een unieke combinatie van omstandigheden.

  • Takosenbei no Sato

    Takosenbei no Sato

    Een van de lokale specialiteiten van het eiland Awaji zijn senbei rijstcrackers met octopus smaak. Takosenbei no Sato produceert en verkoopt deze lekkernij.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Awaji. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Awaji.

Excursies in Awaji

Vervoer


Er zijn geen luchthavens op Awaji en er liggen geen spoorlijnen. Wel loopt er een snelweg over het eiland die via twee grote bruggen een verbinding vormt met het hoofdeiland Honshu en het eiland Shikoku. Via deze snelweg rijden langeafstandsbussen die op een aantal plekken op het eiland aansluiten op een netwerk van lokale bussen.

Behalve de lokale bussen kun je ervoor kiezen om een auto te huren en Awaji op te nemen in een roadtrip. Bovendien is het eiland een populaire bestemming voor fietsers.

Bus

Als je geen eigen vervoer hebt en afhankelijk bent van het openbaar vervoer dan is de bus de enige optie op Awaji. Het busnetwerk op het eiland is vrij uitgebreid maar lang niet alle lijnen worden frequent gereden. Busvervoer op het eiland is voornamelijk gericht op schoolkinderen en mensen zonder eigen vervoer. Ondanks dat zijn veel bezienswaardigheden prima per bus te bereiken.

Hotels


De meeste hotels op Awaji liggen langs de kust in de stedelijke kernen van het eiland. Er zijn grofweg drie gebieden waar een aantal hotels bij elkaar geclusterd liggen en waar je dus ook de meeste keuze hebt.

Oostkust

Langs de oostkust liggen de steden Awaji en Sumoto. Langs de kust tussen de twee steden liggen een aantal mooie stranden met palmbomen en een aantal leuke hotels.

Zuidkust

Aan de zuidkust van het eiland, rond het stadje Minami-Awaji liggen ook een aantal leuke hotels. Hier ligt de focus minder op strand en meer op natuur. Een aantal van de hotels hier hebben een eigen steiger waar je kunt vissen. Je vangst wordt vervolgens bereid voor je voor het avondmaal.

Noordkust

Langs de noordkust, rond de Akashi Kaikyo Brug, liggen een aantal vakantie villa’s.

Van ons blog