Naruto Draaikolken

Naruto Draaikolken

Tickets

Kaartjes voor de panorama promenade onder de brug koop je veilig online via Klook. Tickets voor de cruises worden verkocht bij de vertrekpunten van de boten.

Klook

Aan de zuidwestkant van het eiland Awaji vindt een bijzonder natuurlijk fenomeen plaats. In de Straat van Naruto ontstaan op natuurlijke wijze draaikolken. Als het vloed wordt op de Grote Oceaan stijgt stroomt een grote hoeveelheid water door de smalle zeestraat de Japanse Binnenzee in en als tij keert moet al dat water weer de andere kant op door hetzelfde smalle kanaal. In combinatie met de unieke onderzeese geologie op deze plak zorgt dit voor de befaamde Naruto Draaikolken.

Het fenomeen is afhankelijk van het getij en komt iedere zes uur voor. De Naruto Draaikolken zijn per keer ongeveer anderhalf uur te zien. Tijdens springtij, wat een keer per twee weken voorkomt, zijn de draaikolken groter. Verder zijn de getijden in de zomer iets sterker dan in de winter, dus ook dat heeft effect op de draaikolken. Onder de perfecte omstandigheden zijn kolken van zo’n 20 meter in doorsnee te zien.

Naruto Draaikolken

De Naruto Draaikolken zijn het best te zien vanaf een boot. Van beide kanten van de Straat van Naruto vertrekken de hele dag door sightseeing cruises die de kolken opzoeken. Vanaf de oostkant van de Straat in Awaji vertrekken de cruises ongeveer ieder uur vanaf de haven van het dorp Minami-Awaji en een ritje duurt ongeveer anderhalf uur. Vanaf de westzijde in het dorpje Naruto vertrekken kleinere boten die ongeveer een half uur varen.

Omdat de draaikolken beter te zien zijn vanaf een hoger standpunt heb je een beter uitzicht op de boten die vanaf Minami-Awaji vertrekken, want die zijn groter. Aan de andere kant zijn de kleinere bootjes die de cruises maken vanaf Naruto gevoeliger voor de deining wat de rit wellicht spectaculairder maakt.

Naruto Draaikolken
Het cruiseschip Kanrin Maru in de haven van Minami-Awaji.

Ook een goede manier om de Naruto Draaikolken vanaf een hoger punt te bekijken is vanaf de panorama promenade onder de Onaruto Brug, de brug die over de Straat van Naruto loopt. Vanaf de westkant van de brug loopt de promenade onder het wegdek van de brug door. Vanaf hier kijk je vanaf een hoogte van 45 meter neer op de draaikolken.

Bereikbaarheid Naruto Draaikolken

De draaikolken en de verschillende sightseeing cruise havens zijn het best te bereiken met de auto. Je zou bijvoorbeeld in Kobe of Akashi een auto kunnen huren voor een dag om Awaji te verkennen. Ben je afhankelijk van het openbaar vervoer, dan is je beste optie om een cruise te maken vanaf Naruto aan de westkant van de Straat van Naruto.

  • Lijnen 17, 97, 98, 100 en 101 rijden tussen Naruto Station en Naruto Park. Samen zorgen deze lijnen voor een verbinding die ongeveer één keer per uur rijdt.