Takosenbei no Sato

Takosenbei no Sato

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Veel Japanse regio’s zijn trots op hun lokale specialiteiten. Op het eiland Awaji is men onder andere trots op de senbei rijstcrackers met octopus smaak die er gemaakt worden. Takosenbei no Sato is een van de grootste producenten van deze lekkernij op het eiland en heeft naast de fabriek een winkel. Je ziet hier niet alleen hoe de crackers gemaakt worden, je kunt ze ook proeven.

En er wordt hier meer gemaakt dan alleen senbei crackers met octopus smaak. Als je door de winkel struint en de verschillende proefstations probeert ontdek je al snel dat er tientallen verschillende varianten zijn.

Wat bovendien leuk is aan Takosenbei no Sato is dat je erachter komt wat voor een belangrijke invloed eten speelt in het dagelijks leven van de Japanners. Het is hier altijd druk en sommige mensen komen speciaal naar Awaji voor de crackers.

Bereikbaarheid Takosenbei no Sato

Takosenbei no Sato ligt vlak naast de afrit Tsuna-Ichinomiya van de snelweg die over Awaji loopt en is dus prima te bereiken met de auto. Er is ook een bushalte vlakbij waar bussen vanaf de oostkust van het eiland stoppen.