Weer in Biwako

Komende dagen in Otsu
maandag
dinsdag
woensdag
4 mrt
5 mrt
6 mrt
Biwako
Biwako
Biwako
3°C
4°C
4°C
10°C
7°C
7°C
lichte regen
regen en sneeuw
lichte regen

Het meer Biwako in de prefectuur Shiga, ten noordoosten van Kyoto, is het grootste meer van Japan en strekt zich uit over een oppervlakte van 675 km2. Vanaf het meer voert een tunnelkanaal naar Kyoto dat bij Nanzen-ji over een aquaduct loopt. Dit kanaal was een belangrijke schakel in het handelsnetwerk dat over het meer liep.

De oostkust is relatief dicht bevolkt in vergelijking met de westkust. Aan de oostkust vind je steden als Omihachiman en Hikone. De westzijde daarentegen is veel landelijker maar wel erg charmant en fotogeniek. Om de westzijde van Biwako te verkennen heb je een auto nodig, maar vanaf Kyoto is een rondje om het meer goed te doen als dagtrip. In deze reisgids nemen we je mee naar de westkust van het grootste meer van Japan.

Zien & doen in Biwako


  • Shirahige Jinja

    Shirahige Jinja

    Langs de westelijke oever van het meer Biwako ligt het heiligdom Shirahige Jinja. De torii toegangspoort staat in het water.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Biwako. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Biwako.

Biwako

Vervoer


De JR Kosei-lijn volgt de westelijke oevers van Biwako vanaf Kyoto tot Omi-Shiotsu. Vanaf de stations rijden er beperkt bussen en het is hier en daar mogelijk om fietsen te huren. De beste manier echter om de westelijke oevers van Biwako te verkennen is per huurauto.

Huurauto

Het gebied ten westen van het meer is erg dun bevolkt. Er is veel prachtige natuur te vinden langs de kust en aan de voet van de bergen die hier en daar tot aan het water lopen. De beste manier om deze kant te verkennen is een roadtrip. Huur een auto in Kyoto, Otsu of Kusatsu en maak een prachtige trip rond het meer.

Hotels


De westelijke oever is een prachtige omgeving om te verkennen met een huurauto. Je zou het in een dag kunnen doen, maar als je tijd hebt in je reisschema is het wel zo ontspannen om onderweg ergens te overnachten.

Omi-Maiko

In de omgeving van station Omi-Maiko op de JR Kosei-lijn liggen een paar leuke hotels. Hier ligt bovendien een leuk, rustig strandje waar het in de zomermaanden erg prettig toeven is.

Nagahara

In de buurt van het noordelijke puntje van het meer ligt het gehucht Nagahara verborgen in een baai. Het is alsof de tijd hier is stil blijven staan. Hier vind je een paar sfeervolle accommodaties in traditionele stijl. Je zou je kunnen omschrijven als ouderwets, maar daarmee is het wel een fantastische ervaring om hier te overnachten.

Van ons blog


  • Roadtrip rond het Biwako Meer

    Roadtrip rond het Biwako Meer

    Het Biwako keer is het grootste meer van Japan en ligt vlak bij Kyoto. Ontsnap aan de drukte van de stad en ga met ons mee op een roadtrip rond dit meer.