Shirahige Jinja

Shirahige Jinja

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Aan de westkust van het meer Biwako in de prefectuur Shiga kom je langs route 161 ineens een torii poort tegen in het water. Dat is de toegangspoort tot Shirahige Jinja. Dit is het hoofdkwartier alle Shirahige heiligdommen in Japan. Dit altaar is opgedragen aan Sarutahiko Okami, de beschermheilige van onder andere aikido.

De toegangspoort in het water is uitermate fotogeniek en is dan ook een van de meest gefotografeerde objecten langs de kust van Biwako, maar ook de geschiedenis van het heiligdom is indrukwekkend. Shirahige Jinja werd namelijk zo’n 1900 jaar geleden gesticht en is daarmee een van de oudste heiligdommen van de regio en waarschijnlijk zelfs van heel Japan.

Het ligt dat door de torii poort valt is bijzonder fotogeniek. In de vroege ochtend tijdens zonsopgang is de zon precies te zien door de poort heen. Na zonsondergang wordt de poort verlicht. Het hangt een beetje van de tijd van het jaar af hoe laat de verlichting uit gaat, maar op zaterdagen en zondagen is de poort tot in ieder geval twee uur na zonsondergang verlicht.

Shirahige Jinja

Bereikbaarheid Shirahige Jinja

Het heiligdom ligt langs Route 161, de hoofdweg langs de westzijde van Biwako. Het heiligdom is alleen met eigen vervoer bereikbaar en een leuke stop op een roadtrip langs het meer.