Hikone

Hikone reisgids

Aan de noordoostkust van het meer Biwako in de prefectuur Shiga ligt de kleine stad Hikone. De stad is onlosmakelijk verbonden met het belangrijkste herkenningspunt: Kasteel Hikone. Vanaf het moment dat het kasteel gereed kwam in 1622 was dit het centrum van de regio. Vanuit het kasteel werd de provincie Omi, het gebied rond het meer, bestuurd.

De stad is eenvoudig te bezoeken als dagtrip vanuit Kyoto. Ook is het een prima stop op de route van Tokyo naar Kyoto. Een bezoek aan de stad is prima te combineren met een bezoek aan nabijgelegen steden als Nagahama of Omihachiman. Ook leuk is het om een auto te huren en rond het Biwako meer te rijden.

Openbaar vervoer


Vanuit Kyoto neem een trein richting Maibara of Nagahama. De trip naar duurt minder dan een uur. Vanuit de richting Nagoya en Tokyo neem een Tokaido Shinkansen trein die stopt op Maibara Station. Maibara ligt op minder dan 10 minuten verwijderd.

De stad zelf is erg compact en alle bezienswaardigheden liggen op minder dan 20 minuten lopen van het station. De lokale spoorweg- en busvervoerder Omi Tetsudo heeft een aantal busroutes, maar voor de bereikbaarheid van de attracties in de stad voegt dat weinig toe.

Overnachten in Hikone


Hoewel de meeste reizigers ervoor kiezen om de stad te bezoeken als dagtrip vanaf Kyoto of als tussenstop op de reis tussen Tokyo en Kyoto is het ook best een leuke stad om te overnachten. Als je voldoende tijd hebt in je reisschema zijn er een aantal leuke dingen te ontdekken in het achterland en rond de noordkust van het meer Biwako. De stad is hiervoor een prima uitvalsbasis.

Kasteel Hikone

De leukste buurt om te overnachten ligt tussen het station en het kasteel. Vooral richting Castle Road is de sfeer, ook ’s avond, aardig. Omdat niet heel veel reizigers ervoor kiezen om hier te overnachten liggen de kamerprijzen relatief laag. Ben je op zoek naar een leuke locatie buiten de grote steden waar je vrij goedkoop kunt overnachten, dan zit je in hier prima.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Hikone. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Hikone.

Biwako

Zien & doen in Hikone


Genkyu-en

Genkyu-en

De Japanse tuin Genkyu-en ligt aan de voet van Kasteel Hikone en is aangelegd als kasteeltuin.

Kasteel Hikone

Kasteel Hikone

Het kasteel is relatief klein, maar wel vrijwel volledig in originele staat zoals gebouwd in 1622.

Taga Taisha

Taga Taisha

Het heiligdom Taga Taisha ligt even buiten de stad en wordt geassocieerd met alles wat nodig is voor een lang en gelukkig leven.

City Guides


Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Hikone.