Genkyu-en

Genkyu-en

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Een Japans kasteel is niet compleet zonder tuin. Aan de voet van de heuvel waarop Kasteel Hikone gebouwd is ligt Genkyu-en, de kasteeltuin. De tuin werd aangelegd in 1677 door de vierde heer van het kasteel, Naooki Ii. De tuin ligt rond een vijver en is geïnspireerd door de tuinen van het Tang paleis uit China. In de vijver liggen vier eilandjes die met elkaar verbonden zijn via loopbruggen. Het kasteel vormt een mooie achtergrond voor de tuin.

De houten gebouwen langs de waterkant werden door de kasteelheer gebouwd om gasten te vermaken. Tegenwoordig is het theehuis opengesteld voor bezoekers van Genkyu-en. Het is heerlijk om in het theehuis in de tuin te genieten van een kop traditionele Japanse groene thee, natuurlijk met een traditionele Japanse lekkernij.

Naast de tuin staat het Rakurakuen Paleis, het woonkwartier van familie van de kasteelheer. Tot 2025 worden de gebouwen van het paleis grondig gerestaureerd.

Bereikbaarheid Genkyu-en

Genkyu-en ligt ten noorden van Kasteel Hikone, op ongeveer 10 minuten lopen vanaf Hikone Station. Vanaf Kyoto doe je ongeveer 55 minuten over de treinreis naar Hikone.