Taga Taisha

Taga Taisha

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Niet ver buiten de stad Hikone ligt het dorpje Taga. Op zich is het zomaar een dorpje op het Japanse platteland, ware het niet voor het Shinto heiligdom Taga Taisha. Deze Taisha wordt geassocieerd met een lang leven, een goed huwelijk en welvaart. Kortweg alles wat je nodig hebt om een lang en gelukkig leven te leiden. Van heinde en ver komen Japanners hierheen hopend op al deze eigenschappen.

Het heiligdom heeft een lange geschiedenis. Niemand weet precies hoe lang, maar er zijn teksten die erop wijzen dat Taga Taisha ergens rond het jaar 620 gebouwd zou zijn. Tegenwoordig zijn Shinto en Boeddhisme twee aparte religies, maar in die tijd liep alles door elkaar. Het heiligdom heeft dan ook zowel een Shinto heiligdom als een Boeddhistische tempel.

Taga Taisha heeft een prachtige tuin en een stenen brug, aangelegd door Toyotomi Hideyoshi als een offer voor een lang leven voor zijn moeder. In de lente en herfst is de tuin op zijn mooist, als de kersenbloesem bloeit of de bladeren oranje kleuren.

Bereikbaarheid Taga Taisha

Het heiligdom ligt op ongeveer 5 minuten lopen vanaf Tagataisha-mae Station, het eindpunt van de Omi Tetsudo Taga-lijn. Vanaf Hikone Station rijden directe treinen naar Tagataisha-mae. Er rijdt ongeveer 1 trein per uur en de rit duurt 15 minuten.