Weer in Himeji

Komende dagen in Himeji
woensdag
donderdag
vrijdag
19 jun
20 jun
21 jun
Himeji
Himeji
Himeji
19°C
20°C
20°C
25°C
24°C
25°C
bewolkt
bewolkt
licht bewolkt

Op ongeveer een uur reizen met de trein vanaf Osaka ligt Himeji, een voor Japanse begrippen kleine (er wonen “slechts” een half miljoen mensen) maar bruisende havenstad.

Ergens halverwege de veertiende eeuw werd de eerste steen van het kasteel gelegd. In die tijd was Japan een lappendeken van graafschappen, elk met een eigen bestuurder die zijn administratieve apparaat, leger van samoerai en zijn onderkomen traditiegetrouw vestigde in een kasteel. Japan stond dus vol met kastelen in die tijd en rond de kastelen vormden zich vanzelf dorpen en steden. Bijzonder is dat ten eerste het kasteel van Himeji enorm is en dat ten tweede het kasteel als een van de weinige overgebleven originele kastelen nog steeds staat.

Het bruisende centrum van de stad ligt in het gebied tussen het treinstation in het kasteel. Via de overdekte winkelstraat Miyuki-dori loop je in ongeveer 15 minuten naar het kasteel.

Hoewel het kasteel de meest bekende en in het oogspringende hotspot van de stad is, is er meer te ontdekken. Zo ligt in de bossen net buiten de stad het eeuwenoude tempelcomplex van Engyo-ji, een uitstekende plek om het spirituele Japan te ervaren.

Zien & doen in Himeji


 • Engyo-ji

  Engyo-ji

  De boeddhistische tempel Engyo-ji is een 1.000 jaar oud heiligdom op de berg Shosha bij Himeji en filmlocatie van The Last Samurai.

 • Himeji City Aquarium

  Himeji City Aquarium

  Het Himeji City Aquarium is een klein aquarium in de stad van Kasteel Himeji. Kom kijken bij de penguins, schildpadden en roggen.

 • Himeji City Zoo

  Himeji City Zoo

  Himeji City Zoo is een kleine dierentuin op het terrein van Kasteel Himeji. De krappe verblijven zijn toe aan een upgrade.

 • Kasai

  Kasai

  Kasai is een klein stadje ongeveer een uur buiten Himeji. Hier ervaar je het echte Japanse platteland zoals de Japanners het ervaren.

 • Kasteel Himeji

  Kasteel Himeji

  Het grootste samoerai kasteel van Japan nog in originele staat is Kasteel Himeji, sinds 1993 UNESCO Werelderfgoed.

 • Koko-en

  Koko-en

  De Japanse tuinen van Koko-en zijn aangelegd in 1992 op het terrein waar vroeger de woning van de kasteelheer van Kasteel Himeji stond.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Himeji. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Himeji.

Kasteel Himeji

Vervoer


Himeji is uitstekend bereikbaar met directe treinverbindingen vanaf Kyoto, Osaka en Kobe in het oosten en Okayama in het westen. Ook de meeste Shinkansen treinen uit die richtingen maken hier een stop.

De belangrijkste bezienswaardigheid, het kasteel, ligt op 15 minuten lopen vanaf het treinstation. Rond het kasteel liggen een paar musea en een Japanse tuin. De Sightseeing Loop Bus stopt bij meerdere haltes in dit deel van de stad.

Sightseeing Loop Bus

Veel van wat er in de stad te zien is ligt in de omgeving van het kasteel. Vlak achter het kasteel liggen het Kunstmuseum en het Literatuurmuseum. Ook de tuinen van Koko-en liggen in de buurt. Vanaf het station zijn al deze bezienswaardigheden makkelijk te voet te bereiken, maar heb je niet zo veel tijd voor je bezoek dan kun je gebruik maken van de Sightseeing Loop Bus.

De Sightseeing Loop Bus rijdt vanaf het station tegen de klok in rond het kasteel en stopt bij alle bezienswaardigheden. Een enkele rit kost ¥ 100. Voor ¥ 300 heb je een dagkaart.

Om 9:00 rijdt de bus voor het eerst. De laatste rit begint om 17:00. Een rondje, begin en einde bij het station, duurt ongeveer 20 minuten. Afhankelijk van de dag van de week en het tijdstip rijden de bussen iedere 15 of 30 minuten.

Bus

Eigenlijk is maar één buslijn die interessant is voor bezoekers:

 • Lijn 8: Begint bij het treintation en rijdt in ongeveer 30 minuten naar de Mount Shosha Ropeway, de kabelbaan die naar Engyo-ji voert

Trein

Het treinstation van de stad is een belangrijk regionaal knooppunt. De treinlijnen die hier samenkomen worden vooral gebruikt door forenzen. De lijnen van JR verbinden de stad met de rest van Japan en de lokale lijn van Sanyo Electric Railway verbindt het centrum met een aantal zuidelijke buitenwijken. De Sanyo-lijn stopt in de buurt van het aquarium.

Hotels


Het centrum van de stad is compact en makkelijk te voet te verkennen. Waar je verblijft hangt voornamelijk af van je budget, want qua locatie zit je in het centrum overal uitstekend.

Kasteel Himeji

Het hoogtepunt van de stad is het kasteel. Hier in de buurt zijn een hoop hotels te vinden in iedere prijsklasse. Bovendien ligt het gebied op loopafstand van het station, een station waar ook de Shinkansen stopt.

Van ons blog


 • UNESCO Werelderfgoed in Japan

  UNESCO Werelderfgoed in Japan

  23 plaatsen zijn aangeduid als UNESCO Werelderfgoed in Japan. 19 locaties zijn cultureel erfgoed en 4 locaties zijn natuurlijk erfgoed.

 • De 12 originele kastelen van Japan

  De 12 originele kastelen van Japan

  Van alle oude samoerai kastelen in Japan zijn er nog 12 helemaal in originele staat. Hier lees je waarom ze het bezoeken waard zijn.