Himeji City Aquarium

Himeji City Aquarium

Himeji City Aquarium

Himeji City Aquarium

Iets ten zuiden van het station van Himeji, in het Tegara Park, ligt het Himeji City Aquarium. Vergeleken met de Himeji City Zoo, die eveneens uitgebaat wordt door de gemeente, is het aquarium ruim opgezet. In het buitenverblijf hebben pinguïns en schildpadden hun eigen plekje. Via een tunnel neem je een kijkje bij de haaien en roggen die hun verblijf delen met een keur aan kleinere vissen.

Leuk voor kinderen is de “touch pool” waar je kleine haaien, roggen en zeesterren voorzichtig kunt aaien.

Het Himeji City Aquarium was ooit direct verbonden met het treinstation via een monorail. De kassa van het aquarium ligt in het monorail station, waar ook een klein museum over dit vervoersmiddel te vinden is.

Viator

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Met de trein bereik je het Himeji City Aquarium via station Tegara op de Sanyo-lijn. Het aquarium ligt op 5 minuten lopen vanaf station Tegara. Je kunt ook vanaf Himeji Station lopen. Deze wandeling duurt ongeveer 30 minuten.