De Japanse tuinen van Koko-en in Himeji zijn relatief nieuw aangelegde tuinen geopend in 1992. Ze liggen op de plek waar vroeger de westelijke huisvesting van de kasteelheer van Kasteel Himeji te vinden was. Het complex is een combinatie van negen tuinen allemaal in een afzonderlijke stijl uit de Edoperiode.

Een van de negen tuinen van Koko-en is de voormalige tuin van de residentie van de kasteelheer. Dit is ook de fraaiste van de negen. Het hoogtepunt van deze tuin is een grote vijver met waterval. Verder zijn er onder andere een theetuin waar bezoekers een theeceremonie kunnen bijwonen, een bamboetuin en een bloementuin.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

De tuinen  liggen op loopafstand ten westen van Kasteel Himeji. Vanaf Himeji Station loop je er in ongeveer 30 minuten heen. De Himeji Loop Bus, een makkelijk te gebruiken bus voor toeristen, stopt ook bij Koko-en.