Ise-Shima

Ise-Shima

Ise-Shima

Ise-Shima reisgids

Het Ise-Shima nationaal park en een populair recreatieoord voor stedelingen uit NagoyaOsaka en Kyoto. De stad Ise, met de meest heiligen van alle Shinto heiligdommen in Japan, vormt de poort van de Shima Peninsula. De grillige kust van dit schiereiland met ontelbare inhammen is bijzonder geschikt voor het kweken van parels. Naast de natuur en de heiligdommen komen bezoekers ook hierheen om te ontspannen in een van de attractieparken op het schiereiland.

Openbaar vervoer


De stad Ise is verbonden met Nagoya, Osaka en Kyoto door de private spoorwegmaatschappij Kintetsu. Vanaf deze grote steden rijden rechtstreekse Limited Express treinen. In Nagoya vertrekken de treinen vanaf het Kintetsu gedeelte van Nagoya Station. In Osaka sluit de Kintetsu lijn in Namba aan op de Midosuji metrolijn en in Tsuruhashi op de JR Osaka Ringlijn. In Kyoto vertrekken de treinen vanaf het Kintetsu gedeelte van Kyoto Station.

Voor Japan Rail Pass houders is er ook een mogelijkheid om met JR naar Ise te reizen. Vanaf Nagoya vertrekt een keer per uur de Limited Express Mie trein richting Ise. Een gedeelte van de route loopt over spoor van een andere spoorwegmaatschappij, wat betekent dat Japan Rail Pass houders een toeslag van ¥ 520 moeten betalen aan boord van de trein.

Trein

Na het station van Ise rijden de meeste treinen verder door de Shima Peninsula op. Kintetsu treinen rijden door naar Toba en Kashikojima. De JR-lijn eindigt in Toba. Veel van de bezienswaardigheden op het schiereiland zijn prima per trein te bereiken.

In Ise stoppen zowel Kintetsu als JR op Iseshi Station, het hoofdstation van de stad. De Kintetsu-lijn stopt ook in Ujiyamada Station. Geku, het Buitenste Heiligdom, ligt op 5 minuten lopen van Ujiyamada. Naiku, het Binnenste Heiligdom, ligt een paar kilometer verderop en is het makkelijkst te bereiken per bus of taxi.

Bus

Vanaf de treinstation Iseshi en Ujiyamada gaan een aantal verschillende buslijnen richting Naiku, het Binnenste Heiligdom. Bij beide stations staan de bushaltes duidelijk aangegeven. Voor buitenlandse reizigers is de CAN Bus een interessante optie.

  • CAN Bus: Verbindt de treinstations van Ise met de bezienswaardigheden waaronder de heiligdommen, Meoto Iwa en Toba

Huurauto

De meeste vrijheid om het Ise-Shima Nationaal Park te ontdekken heb je zonder twijfel met een huurauto. Het is heerlijk om in Ise een auto te huren en een dag lang de verborgen plekjes van de Shima Peninsula te ontdekken.

Overnachten in Ise-Shima


Het Ise-Shima Nationaal Park is vrij groot. Je kunt dan ook op verschillende plekken op zoek naar een slaapplek. We hebben de leukste plekken om te overnachten voor je op een rijtje gezet.

Ise

De stad Ise is de poort tot de Shima Peninsula en vormt een uitstekende uitvalsbasis. Wil je ook de heiligdommen in de stad bezoeken, dan zit je hier prima. Om de rest van het schiereiland te ontdekken kun je het beste een auto huren.

Toba

Iets verder op het schiereiland ligt het stadje Toba. De parel kwekers in Toba maken dankbaar gebruik van de grillige kustlijn met de vele inhammen. Langs die kustlijn liggen ook een aantal bijzonder mooi gelegen hotels.

Shima

Het stadje Shima ligt helemaal aan het einde van het schiereiland. Je merkt dat hoe verder je de Shima Peninsula op komt hoe gemoedelijker de sfeer wordt. Ook hier liggen een aantal prima hotels langs de kust.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Ise-Shima. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Ise-Shima.

Ise Jingu

Zien & doen in Ise-Shima


Ise Jingu

Ise Jingu

Verreweg de grootste trekpleister op het schiereiland is Ise Jingu, het Shinto heiligdom van de voorouders van de Japanse keizer.

Meoto Iwa

Meoto Iwa

Langs de kust van de Shima Peninsula, iets buiten de stadsgrenzen van Ise, woont een bijzonder echtpaar: de Meoto Iwa, de Getrouwde Rotsen.

Oharaimachi

Oharaimachi

Oharaimachi is de toegangsweg tot Ise Jingu. In de traditionele gebouwen zitten eeuwen oude winkels en restaurantjes.

City Guides

Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Ise-Shima.