Ise-Shima

Ise-Shima

Weer in Ise

Komende dagen in Ise
vrijdag
zaterdag
zondag
26 jul
27 jul
28 jul
Ise-Shima
Ise-Shima
Ise-Shima
26°C
27°C
27°C
32°C
33°C
33°C
lichte regen
bewolkt
bewolkt

Ongeveer twee uur ten zuiden van Nagoya en twee uur ten oosten van Osaka ligt het Ise-Shima Nationaal Park, een populair recreatieoord en een plek met een bijzondere religieuze betekenis. De stad Ise, met de meest heilige van alle Shinto heiligdommen in Japan, vormt de poort van het nationaal park en de Shima Peninsula.

De grillige kust van dit schiereiland met ontelbare inhammen is bijzonder geschikt voor het kweken van parels. Hier doen de legendarische Ama parelduikers, die zonder duikapparatuur naar grote diepte duiken, hen werk. Naast de natuur en de heiligdommen komen bezoekers ook hierheen om te ontspannen in een van de attractieparken op het schiereiland.

In deze reisgids nemen we graag mee naar het afwisselende Ise-Shima schiereiland waar het hele jaar wel wat te beleven valt. Onder het kopje Zien & doen stellen we de belangrijkste bezienswaardigheden aan je voor en onder het kopje Vervoer vertellen we hoe je er komt. Hoewel een bezoek misschien net te doen is als dagtocht vanuit Nagoya of Osaka is een overnachting hier een prima keuze. Onder het kopje Hotels helpen we je op weg richting de beste slaapplaatsen in de regio.

Zien & doen in Ise-Shima


 • Ise Jingu

  Ise Jingu

  Verreweg de grootste trekpleister op het schiereiland Ise-Shima is Ise Jingu, het Shinto heiligdom van de voorouders van de Japanse keizer.

 • Meoto Iwa

  Meoto Iwa

  Langs de kust van de Shima Peninsula, iets buiten de stadsgrenzen van Ise, woont een bijzonder echtpaar: de Meoto Iwa, de Getrouwde Rotsen.

 • Oharaimachi

  Oharaimachi

  Oharaimachi is de toegangsweg tot Ise Jingu. In de traditionele gebouwen zitten eeuwen oude winkels en restaurantjes.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Ise-Shima. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Ise-Shima.

Ise Jingu

Vervoer


De stad Ise is verbonden met Nagoya, Osaka en Kyoto door de private spoorwegmaatschappij Kintetsu. Vanaf deze grote steden rijden rechtstreekse Limited Express treinen. In Nagoya vertrekken de treinen vanaf het Kintetsu gedeelte van Nagoya Station. In Osaka sluit de Kintetsu lijn in Namba aan op de Midosuji metrolijn en in Tsuruhashi op de JR Osaka Ringlijn. In Kyoto vertrekken de treinen vanaf het Kintetsu gedeelte van Kyoto Station.

Voor Japan Rail Pass houders is er ook een mogelijkheid om met JR naar Ise te reizen. Vanaf Nagoya vertrekt een keer per uur de Limited Express Mie trein richting Ise. Een gedeelte van de route loopt over spoor van een andere spoorwegmaatschappij, wat betekent dat Japan Rail Pass houders een toeslag van ¥ 520 moeten betalen aan boord van de trein.

Trein

Na het station van Ise rijden de meeste treinen verder door de Shima Peninsula op. Kintetsu treinen rijden door naar Toba en Kashikojima. De JR-lijn eindigt in Toba. Veel van de bezienswaardigheden op het schiereiland zijn prima per trein te bereiken.

In Ise stoppen zowel Kintetsu als JR op Iseshi Station, het hoofdstation van de stad. De Kintetsu-lijn stopt ook in Ujiyamada Station. Geku, het Buitenste Heiligdom, ligt op 5 minuten lopen van Ujiyamada. Naiku, het Binnenste Heiligdom, ligt een paar kilometer verderop en is het makkelijkst te bereiken per bus of taxi.

Bus

Vanaf de treinstation Iseshi en Ujiyamada gaan een aantal verschillende buslijnen richting Naiku, het Binnenste Heiligdom. Bij beide stations staan de bushaltes duidelijk aangegeven. Voor buitenlandse reizigers is de CAN Bus een interessante optie.

 • CAN Bus: Verbindt de treinstations van Ise met de bezienswaardigheden waaronder de heiligdommen, Meoto Iwa en Toba

Huurauto

De meeste vrijheid om het Ise-Shima Nationaal Park te ontdekken heb je zonder twijfel met een huurauto. Het is heerlijk om in Ise een auto te huren en een dag lang de verborgen plekjes van de Shima Peninsula te ontdekken.

Hotels


Het Ise-Shima Nationaal Park is vrij groot. Je kunt dan ook op verschillende plekken op zoek naar een slaapplek. We hebben de leukste plekken om te overnachten voor je op een rijtje gezet.

Ise

De stad Ise is de poort tot de Shima Peninsula en vormt een uitstekende uitvalsbasis. Wil je ook de heiligdommen in de stad bezoeken, dan zit je hier prima. Om de rest van het schiereiland te ontdekken kun je het beste een auto huren.

Toba

Iets verder op het schiereiland ligt het stadje Toba. De parel kwekers in Toba maken dankbaar gebruik van de grillige kustlijn met de vele inhammen. Langs die kustlijn liggen ook een aantal bijzonder mooi gelegen hotels.

Shima

Het stadje Shima ligt helemaal aan het einde van het schiereiland. Je merkt dat hoe verder je de Shima Peninsula op komt hoe gemoedelijker de sfeer wordt. Ook hier liggen een aantal prima hotels langs de kust.