Meoto Iwa

Meoto Iwa

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Langs de kust van de Shima Peninsula, iets buiten de stadsgrenzen van Ise, woont een bijzonder echtpaar: de Meoto Iwa, de Getrouwde Rotsen. Deze heilige stenen staan naast elkaar in zee voor de grillige kust van het schiereiland. De grootste van de twee stelt de echtgenoot voor en de kleinere zijn vrouw. De twee zijn met elkaar verbonden door een groot touw van stro. Drie keer per jaar wordt het touw tijdens een rituele ceremonie vervangen.

Het beste moment van de dag voor een bezoek aan Meoto Iwa is tijdens hoogwater. Bij eb staat er geen water tussen de rotsen, dus is het effect wat minder. In de zomer proberen veel bezoekers om de zon op te zien komen tussen de twee stenen. Als de lucht helder is en het zicht goed dan is het silhouet van Mount Fuji te zien op de achtergrond.

Meoto Iwa

In de omgeving van Meoto Iwa liggen een paar Shinto heiligdommen. Iets naar het oosten ligt Ryugusha, een klein heiligdom opgedragen aan de drakengod van de zee. Een klein stukje naar het westen ligt Futami-Okitama Jinja, te herkennen aan de vele standbeelden van kikkers. Het Japanse woord voor kikker is “kaeru”. Diezelfde klanken vormen ook een ander woord dat “terugkeren” betekent. De standbeelden van de kikkers worden ingezet als woordgrapje maar dienen als bede voor de terugkeer van verloren spullen of personen.

Bereikbaarheid Meoto Iwa

De rotsen van Meoto Iwa liggen op 15 minuten lopen vanaf Futaminoura Station op de JR-lijn vanaf Ise. Ook de CAN Bus, een buslijn de de belangrijkste bezienswaardigheden op de Shima Peninsula met elkaar verbindt, stopt hier.