Oharaimachi

Oharaimachi

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Ieder groot Shinto heiligdom in Japan heeft een toegangsweg met restaurantjes en winkeltjes. Dit soort toegangswegen zijn in de loop der tijd ontstaan om de pelgrims die de heiligdommen bezoeken te voorzien van eten, drinken en souvenirs. Oharaimachi is de toegangsweg tot Naiku, het Binnenste Heiligdom van Ise Jingu.

Veel verkopers zijn gevestigd in traditionele gebouwen waar al eeuwen lang eten, drinken en souvenirs verkocht worden aan bezoekers van het heiligdom. De straat is ongeveer 1 kilometer lang en het is er altijd gezellig druk. Zonder twijfel draagt deze gezellige straat bij aan de typisch Japanse sfeer die vaak rond heiligdommen hangt.

Oharaimachi
Een van de traditionele restaurants in de straat.

Ongeveer halverwege Oharaimachi ligt Okage Yokocho, een pleintje in de stijl van rond 1850. Het is echter pas in 1993 aangelegd en vooral bedoeld als uitbreiding van de winkelruimte in de straat. Veel traditioneler zijn de lokale specialiteiten. De onbetwiste favoriet is akafuku, een mochi rijstcake bedekt met rode bonen pasta. Ook de Ise Udon, dikke udon noedels in een dikker dan normale soep, zijn populair.

Bereikbaarheid Oharaimachi

Oharaimachi ligt vlak voor de ingang van Naiku, het Binnenste Heiligdom van Ise Jingu. Bij de ingang van Naiku is een busstation waar met grote regelmaat bussen vanaf de stations Iseshi en Ujiyamada aankomen. Ook aan het andere einde van de straat is een bushalte: Urata-cho. Ook hier stoppen regelmatig bussen vanaf beide treinstations. De twee belangrijkste buslijnen zijn:

  • Lijn 51 rijdt vanaf Ujiyamada Station via Iseshi Station en de universiteit.
  • Lijn 55 rijdt ook vanaf Ujiyamada Station via Iseshi Station maar stopt niet bij de universiteit.

Beide lijnen rijden iedere 10-20 minuten en stoppen eerst bij Urata-cho voor te eindigen bij het Naiku busstation. Ook voor de terugweg naar de stations zijn dit de twee belangrijkste lijnen.