Oharaimachi

Oharaimachi

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Ieder groot Shinto heiligdom in Japan heeft een toegangsweg met restaurantjes en winkeltjes. Oharaimachi is de toegangsweg tot Naiku, het Binnenste Heiligdom van Ise. Veel verkopers zijn gevestigd in traditionele gebouwen waar al eeuwen lang eten, drinken en souvenirs verkocht worden aan bezoekers van het heiligdom. De straat is ongeveer 1 kilometer lang en het is er altijd gezellig druk.

Ongeveer halverwege Oharaimachi ligt Okage Yokocho, een pleintje in de stijl van rond 1850. Het is echter pas in 1993 aangelegd en vooral bedoeld als uitbreiding van de winkelruimte in de straat. Veel traditioneler zijn de lokale specialiteiten. De onbetwiste favoriet is akafuku, een mochi rijstcake bedekt met rode bonen pasta. Ook de Ise Udon, dikke udon noedels in een dikker dan normale soep, zijn populair.

Bereikbaarheid Oharaimachi

Oharaimachi ligt vlak voor de ingang van Naiku, het Binnenste Heiligdom. Bij de ingang van Naiku is een busstation waar met grote regelmaat bussen vanaf de stations Iseshi en Ujiyamada aankomen. Ook aan het andere einde van de straat is een bushalte: Urata-cho. Ook hier stoppen regelmatig bussen vanaf beide treinstations.