Weer in Kobe

Komende dagen in Kobe
maandag
dinsdag
woensdag
20 mei
21 mei
22 mei
Kobe
Kobe
Kobe
14°C
15°C
13°C
24°C
22°C
23°C
zware regenval
bewolkt
bewolkt

Ingeklemd tussen de Rokko bergen en de Baai van Osaka ligt de gemoedelijke havenstad Kobe. Vergeleken met steden als Tokyo of Osaka is de stad relatief klein, maar met 1,5 miljoen inwoners is het toch nog een van de grootste steden van Japan. Desondanks hangt er een kosmopolitische sfeer. Met name het gebied rond Sannomiya Station is erg modern met veel modieuze winkels en leuke eetgelegenheden.

Dat Kobe zo’n moderne stad komt doordat op 17 januari 1995 een enorme aardbeving de stad vernietigde. Het duurde bijna 20 jaar voordat alle verwoeste gebouwen opnieuw opgebouwd waren maar het zorgt er wel voor dat Kobe moderner aandoet dan veel andere Japanse steden.

Het kosmopolitische karakter had de stad echter al voor 1995. Kobe is een van de oudste havensteden van Japan. Van het eind van de middeleeuwen tot 1868 had Japan zich volledig afgezonderd van de buitenwereld. Na het openstellen van de grenzen ontwikkelde de economie zich in hoog tempo. Op strategische plaatsen langs de kust ontwikkelde dorpjes zich tot handelshavens. Door de beschutte ligging in de luwte van de Baai van Osaka was Kobe bij uitstek geschikt voor schepen om aan te leggen.

Handelaars van over de helen wereld lieten in Kobe handelsposten bouwen. De historische wijk Kitano is een aaneenschakeling van handelsposten uit het begin van de vorige eeuw. Wonderwel is Kitano redelijk door de aardbeving gekomen en nog steeds hangt hier een bijna Europese sfeer.

Zien & doen in Kobe


 • Akashi Kaikyo Brug

  Akashi Kaikyo Brug

  De Akashi Kaikyo Brug is de langste hangbrug ter wereld. Het brugdek tussen de twee pijlers is 1.991 meter lang.

 • Arima Onsen

  Arima Onsen

  Het bergdorpje Arima Onsen niet ver van Kobe herbergt een van de oudste kuuroorden van Japan.

 • Ikuta Jinja

  Ikuta Jinja

  Het Shinto heiligdom Ikuta Jinja stamt uit de 3de eeuw en is daarmee een van de oudste heiligdommen van Japan.

 • Kitano-cho

  Kitano-cho

  De wijk Kitano-cho ligt tegen de onderkant van de Rokko bergketen. Hier woonden vroeger de buitenlandse kooplieden.

 • Kobe Chinatown

  Kobe Chinatown

  Twee straten en een plein vormen samen Nankinmachi, beter bekend als Kobe Chinatown. De wijk barst van de restaurants en eetkraampjes.

 • Mount Rokko

  Mount Rokko

  De berg Mount Rokko is met 931 meter de hoogste piek in het Rokko gebergte, de bergketen die de stad Kobe een altijd groene achtergrond geeft.

 • Nunobiki Herb Garden Ropeway

  Nunobiki Herb Garden Ropeway

  De Nunobiki Herb Garden Ropeway is een kabelbaan die vanaf Shin-Kobe Station de berg op loopt naar de Nunobiki Herb Garden.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Kobe. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Kobe.

Kobe Port Tower

Vervoer


Kobe ligt op nog geen half uur met de trein vanaf Osaka. Het belangrijkste station van de stad ligt in de wijk Sannomiya. Ook de Shinkansen stopt doet de stad aan, op Shin-Kobe Station.

Het centrum van is vrij compact en uitstekend te voet te verkennen. Maar als je helemaal van de ene uithoek naar de andere wilt kan het toch wel handig zijn om even snel de metro of de trein te pakken. Bovendien is er een toeristische bus die een rondje door het centrum rijdt langs de belangrijkste bezienswaardigheden.

Metro

De stad telt twee metrolijnen. De Kaigan-lijn loopt van west naar oost langs de kust. De Seishin-Yamate-lijn loopt ongeveer parallel aan de Kaikan-lijn maar dichter tegen de bergen aan. Beide lijnen zijn voornamelijk voor forenzen en als toerist zul je er vrij weinig aan hebben.

 • Kaigan-lijn: Alleen het stukje van de lijn tussen Sannomiya-Hanadokeimae en Harbourland is nuttig voor toeristen
 • Seishin-Yamate-lijn: Alleen het stukje van de lijn tussen Shin-Kobe, Sannomiya en Kencho-Mae kan handig zijn als je met de Shinkansen arriveert en naar een hotel in het centrum gaat

Trein

Er zijn vier spoorwegmaatschappijen actief. De lijnen van JR, Hankyu en Hanshin lopen in het centrum vrijwel naast elkaar en stoppen in Sannomiya en Motomachi. De lijn van Kobe Dentetsu loopt vanaf vanaf Shinkaichi naar het noorden de bergen in en is nuttig als je naar Mount Rokko en Arima Onsen reist.

Bus

De toeristische City Loop Bus rijdt een rondje door de stad en verbindt een aantal van de bezienswaardigheden. Een ritje met de City Loop is bovendien een leuke manier om in een korte tijd de sfeer van de verschillende wijken van de stad te leren kennen. Een enkele rit kost ¥ 260 en voor ¥ 680 reis je een dag lang onbeperkt met de City Loop. Kaartjes zijn te koop in de bus.

Hotels


Kobe is een compacte stad en de meeste hotels liggen in het centrum. Er zijn een aantal wijken in het centrum waar je uitstekende hotels kunt vinden.

Gokodori

De wijk Gokodori ligt net ten zuidoosten van Sannomiya Station. Hier vind je een aantal prima hotels en leuke restaurantjes. Ze zit hier net buiten het uitgaansgebied, dus hier gaat het er rustig en beschaafd aan toe.

Naniwamachi

In Naniwamachi zit je net ten zuidwesten van Sannomiya en het winkelgebied. Hier verblijf je heerlijk rustig en zit je toch op loopafstand van het uitgaansgebied en de haven.

Ikuta Jinja

In de wijk rond het Shinto heiligdom Ikuta Jinja, net ten noorden van Sannomiya Station, speelt het nachtleven van Kobe zich af. Hier vind je allerlei kleine barretjes waar nog geen 10 mensen in kunnen en hangt er een goede sfeer op straat.

Van ons blog


 • De 10 grootste steden van Japan

  De 10 grootste steden van Japan

  Japan is een bijzonder land met veel afwisseling. Naast de traditie en cultuur heeft het land ook enorme steden. Dit zijn de 10 grootste steden van Japan.

 • 3 mooiste nachtelijke uitzichten van Japan

  3 mooiste nachtelijke uitzichten van Japan

  Een uitzichtpunt is vaak een populaire bezienswaardigheid. Zeker ‘s avonds, met al dit lichtjes. Dit zijn de 3 mooiste nachtelijke uitzichten van Japan.