Akashi Kaikyo Brug

Akashi Kaikyo Brug

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De Akashi Kaikyo Brug is met een totale lengte van bijna vier kilometer een van de langste hangbrugen ter wereld. Het vrij hangende gedeelte tussen de twee brugpijlers is 1.991 meter lang. De brug is in 1998 in gebruik genomen ter vervanging van de veerboten die tot dat moment het westelijke gedeelte van Kobe verbonden met het eiland Awaji. De snelweg die over de brug loopt is onderdeel van de verbinding tussen het hoofdeiland Honshu en het eiland Shikoku, dat achter Awaji ligt.

In het Bridge Exhibition Center aan de kant van Kobe kom je alles te weten over de bouw van de Akashi Kaikyo Brug en over een aantal andere hangbruggen elders op de wereld. De grote lijnen worden ook in het Engels uitgelegd, maar de Japanse informatiepanelen bevatten beduidend meer informatie.

Vanaf het Bridge Exhibition Center voert de Maiko Marine Promenade een stukje door het binnenwerk van de brug. Je loopt onder het wegdek door op zo’n 50 meter boven het water.

Bereikbaarheid Akashi Kaikyo Brug

Het Bridge Exhibition Center en de Maiko Marine Promenade liggen op een paar minuten lopen vanaf Maiko Station op de JR Sanyo-lijn tussen Kobe en Himeji.