Arima Onsen

Arima Onsen

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Arima Onsen is een bekende warmwaterbron in Kobe. Het kuuroord wordt van het stadscentrum gescheiden door de bergen rond Mount Rokko. Al sinds mensenheugenis trekken inwoners van Kobe, Osaka en zelfs Kyoto hierheen voor ontspanningen.

De geschiedenis van Arima Onsen gaat zo’n 1.000 jaar terug. De aristocraten uit Kyoto, toen de hoofdstad, ontdekten dat het warme water uit de bronnen een helend effect had. Het is één van de oudste onsen resorts in Japan.

Twee verschillende bronnen zorgen voor het befaamde “goud” en “zilver” water. Het “goud” is meer rood-bruin en wordt veroorzaakt door het hoge ijzergehalte in het water. Deze bron schijnt een positief effect te hebben op huidaandoeningen en spierpijn. De “zilver” bron bevat radium en carbonaat wat goed is tegen met name gewrichtpijn.

In Arima Onsen zijn twee openbare badhuizen. De baden van Kin no Yu zijn gevuld met “goud” en in Gin no Yu dompel je jezelf in “zilver”. Ook de ryokan stellen hun baden open voor gasten die er niet overnachten.

In het lieflijke dorpje dat rond de bronnen ontstaan is hangt een historische sfeer in de smalle straatjes met houten huizen. Hoewel de meeste bezoekers naar Arima Onsen komen voor de bronnen zijn er ook een paar prachtige Shinto heiligdommen en een onsen museum die best de moeite waard zijn.

Bereikbaarheid Arima Onsen

Vanaf Sannomiya neem de metro Seishin-Yamate-lijn naar Tanigami Station. Stap hier over op de Kobe Dentetsu Arima-Sanda-lijn richting Arimaguchi Station. Stap hier nog een keer over op de Arima-lijn naar Arima Onsen.