Ikuta Jinja

Ikuta Jinja

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het Shinto heiligdom Ikuta Jinja in Kobe behoort tot de oudsten van Japan. Volgens de overlevering werd het heiligdom ergens in de 3de eeuw gebouwd voor de godheid Wakahirume. In die tijd stond Japan nog in de kinderschoenen en was de stad Kobe er nog niet. Het land had nog geen permanente hoofdstad. In de loop der eeuwen zijn er allerlei paleizen en heiligdommen verhuisd als de hoofdstad weer eens verhuisde, maar Ikuta Jinja is altijd blijven staan waar het nu staat.

Tussen 1180 en 1185 woedde een burgeroorlog die als gevolg had dat een groot gedeelte van de macht verplaatst werd van Kyoto naar Kamakura. Ook rond Ikuta Jinja werd gevochten. Ter nagedachtenis aan deze strijd staan er een aantal gedenktekens in het bos achter het heiligdom.

Voor veel mensen uit de regio is Ikuta Jinja een belangrijk symbool. Dat is vooral te zien als ieder jaar op 1 januari vanuit de hele regio mensen het heiligdom komen bezoeken voor hatsumode. De fel oranje gebouwen steken scherp af tegen de moderne gebouwen in de buurt en geven het geheel een bepaalde vrolijkheid.

Loop je vanaf het heiligdom iets verder richting de bergen dan kom je vanzelf in de gezellige wijk Kitano-cho.

Bereikbaarheid Ikuta Jinja

Het heiligdom ligt op minder dan 5 minuten lopen vanaf Sannomiya Station, het belangrijkste treinstation van Kobe. Hier stoppen de volgende trein- en metrolijnen:

  • JR Kobe-lijn vanuit de richting Osaka in het oosten en Himeji in het westen.
  • Hankyu Kobe-lijn vanuit de richting van Osaka en Kyoto.
  • Hanshin Kobe-lijn vanuit de richting van Osaka en Nara.
  • Kobe Subway Yamate-lijn vanuit de richting van Shin-Kobe Station.
  • Kobe Subway Kaigan-lijn vanuit de richting van Harborland en de haven.