Kitano-cho

Kitano-cho

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De wijk Kitano-cho ligt een aan de voet van de Rokko bergketen aan de noordzijde van het centrum van Kobe. In deze charmante buurt met smalle straatjes streken buitenlandse kooplieden en diplomaten neer nadat Japan haar grenzen opende voor handel met het buitenland in de tweede helft van de 19de eeuw. Een aantal van de voormalige woningen hebben de tand des tijds overleeft en zijn nu te bezichtigen als museum.

Holland House
Een van de voormalige westerse woningen waar een museum van gemaakt is, is het Holland House. Vroeger was dit het Nederlands Consulaat.

Ieder opengesteld huis rekent apart toegang, waarbij de prijs varieert van ¥ 550 tot ¥ 900. Een aantal van de huizen bieden combinatie tickets aan voor toegang tot meerdere woningen. Het is echter niet nodig om de huizen van binnen te bezoeken om van de buurt te kunnen genieten. Een wandeling door de smalle straatjes voert langs leuke winkeltjes en restaurantjes. Voor de westerse toerist voegt toegang tot de in Japanse ogen westers ingerichte huizen weinig toe. Sterker nog, je zou je zomaar eens af kunnen vragen hoe het beeld van het westen hier is ontstaan want om nou te zeggen dat alles klopt…

Kitano Tenmangu
Het Shinto heiligdom Kitano Tenmangu ligt op de helling van het Rokko gebergte achteraan in de wijk.

Ook ligt midden in Kitano-cho het Shinto heiligdom Kitano Tenmangu. Een bezoek aan dit heiligdom zou goed zijn voor wijsheid, intelligentie en leergierigheid. Waar een bezoek in ieder geval goed voor is, is voor een prachtig uitzicht over de stad. In april is de Kitano Tenmangu een populaire plek om van de bloeiende kersenbloesem te genieten.

Vanaf de noordoostelijke hoek van de wijk loopt de Nunobiki Herb Garden Ropeway een stukje het Rokko gebergte op.

Bereikbaarheid Kitano-cho

Kitano-cho ligt ongeveer halverwege tussen de stations van Sannomiya en Shin-Kobe. Vanaf beide stations loop je in 15 minuten de wijk in.