Kitano-cho

Kitano-cho

Kitano-cho

Kitano-cho

De wijk Kitano-cho ligt een aan de voet van de Rokko bergketen aan de noordzijde van het centrum van Kobe. In deze charmante buurt met smalle straatjes streken buitenlandse kooplieden en diplomaten neer nadat Japan haar grenzen opende voor handel met het buitenland in de tweede helft van de 19de eeuw. Een aantal van de voormalige woningen hebben de tand des tijds overleeft en zijn nu te bezichtigen als museum.

Ieder opengesteld huis rekent apart toegang, waarbij de prijs varieert van ¥ 550 tot ¥ 900. Een aantal van de huizen bieden combinatie tickets aan voor toegang tot meerdere woningen. Het is echter niet nodig om de huizen van binnen te bezoeken om van de buurt te kunnen genieten. Een wandeling door de smalle straatjes voert langs leuke winkeltjes en restaurantjes. Voor de westerse toerist voegt toegang tot de in Japanse ogen westers ingerichte huizen weinig toe. Sterker nog, je zou je zomaar eens af kunnen vragen hoe het beeld van het westen hier is ontstaan want om nou te zeggen dat alles klopt…

Ook ligt midden in Kitano-cho het Shinto heiligdom Kitano Tenmangu. Een bezoek aan dit heiligdom zou goed zijn voor wijsheid, intelligentie en leergierigheid. Waar een bezoek in ieder geval goed voor is, is voor een prachtig uitzicht over de stad. In april is de Kitano Tenmangu een populaire plek om van de bloeiende kersenbloesem te genieten.

Vanaf de noordoostelijke hoek van de wijk loopt de Nunobiki Herb Garden Ropeway een stukje het Rokko gebergte op.

Holland House

Holland House

Een van de voormalige westerse woningen waar een museum van gemaakt is, is het Holland House. Vroeger was dit het Nederlands Consulaat.

Kitano Tenmangu

Kitano Tenmangu

Het Shinto heiligdom Kitano Tenmangu ligt op de helling van het Rokko gebergte achteraan in Kitano-cho.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Kitano-cho ligt ongeveer halverwege tussen de stations van Sannomiya en Shin-Kobe. Vanaf beide stations loop je in 15 minuten de wijk in.