Kobe Chinatown

Kobe Chinatown

Kobe Chinatown

Kobe Chinatown

De wijk Nankinmachi in Kobe staat bekend als Kobe Chinatown. Het is een compacte wijk die uit een paar straten en een plein bestaat, maar waar het een drukte van belang is. Toen Japan in de tweede helft van de 19de eeuw haar grenzen opende voor handel met het buitenland kozen de Chinese handelaren ervoor zich in deze wijk, vlak bij de haven, te vestigen. De westerse handelaren streken iets verderop neer in Kitano-cho. Omdat de handelaren hun eigen cultuur meebrachten ontstond al snel een Chinatown. De wijk kreeg al snel de naam Nankinmachi, afgeleid van Nanjing, de toenmalige hoofdstad van China.

Kobe Chinatown is een populaire toeristische attractie. De twee straten en het plein in het midden zitten vol met restaurants die allerlei Chinese lekkernijen serveren en winkels waar Chinese eetwaar te koop is.

Viator

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Kobe Chinatown ligt een paar minuten ten zuiden van Motomachi Station en ongeveer 10 minuten lopen vanaf Sannomiya.