Kobe Chinatown

Kobe Chinatown

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De wijk Nankinmachi in Kobe staat bekend als Kobe Chinatown. Het is een compacte wijk die uit een paar straten en een plein bestaat, maar waar het een drukte van belang is. Toen Japan in de tweede helft van de 19de eeuw haar grenzen opende voor handel met het buitenland kozen de Chinese handelaren ervoor zich in deze wijk, vlak bij de haven, te vestigen. De westerse handelaren streken iets verderop neer in Kitano-cho. Omdat de handelaren hun eigen cultuur meebrachten ontstond een Chinatown. De wijk kreeg al snel de naam Nankinmachi, afgeleid van Nanjing, de toenmalige hoofdstad van China.

Kobe Chinatown is een populaire toeristische attractie. De vier straten en het plein in het midden zitten vol met restaurants die allerlei Chinese lekkernijen serveren en winkels waar Chinese eetwaar te koop is.

Kobe Chinatown

Bereikbaarheid Kobe Chinatown

De wijk ligt een paar minuten ten zuiden van Motomachi Station en ongeveer 10 minuten lopen vanaf Sannomiya. Als centraal gelegen wijk heb je dus genoeg keuze om hier met het openbaar vervoer te komen:

  • JR Kobe-lijn treinen vanaf Osaka in het oosten en Himeji en het westen stoppen allemaal in Sannomiya en 70% stopt ook in Motomachi.
  • Hanshin-lijn treinen vanuit Osaka stoppen allemaal in Sannomiya en Motomachi.
  • Hankyu-lijn treinen vanuit Osaka en Kyoto stoppen allemaal in Sannomiya (deze lijn heeft geen station in Motomachi).
  • Kaigan-lijn van de Kobe Metro begint in Sannomiya. De halte Kyukyoryuchi-Daimarumae ligt direct ten oosten van Chinatown en de halte Minato-Motomachi ligt direct ten westen.