Mount Rokko

Mount Rokko

Rokkosan Tourist Pass

Dit is de makkelijkste alles-in-één kaart voor een bezoek aan Mount Rokko. Vervoer de berg op en tussen de verschillende bezienswaardigheden op de berg is inbegrepen.

Klook

De berg Mount Rokko is met 931 meter de hoogste piek in het Rokko gebergte, de bergketen die de stad Kobe een altijd groene achtergrond geeft. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de Baai van Osaka en de stedelijke agglomeratie van het Hanshin-gebied, het gebied van Kobe tot Osaka. Het is een populaire plek om te genieten van de zonsondergang en het nachtelijke uitzicht vanaf Mount Rokko behoort samen met Mount Hakodate in Hakodate en Mount Inasa in Nagasaki tot de drie mooiste van Japan.

Bovenop Mount Rokko zijn een aantal toeristische bezienswaardigheden, waaronder een botanische tuin en een complex met wat winkeltjes, restaurantjes en een panorama dek. Een circulaire busroute verbindt de bezienswaardigheden met de top stations van de Rokko Cablecar naar Kobe en de Rokko Arima Ropeway naar Arima Onsen.

Bereikbaarheid Mount Rokko

Vanaf Sannomiya, het hoofdstation van Kobe neem een stoptrein op de Hankyu-lijn richting Umeda en stap uit bij Rokko Station. Vanaf hier neem bus 16 naar het basisstation van de Rokko Cablecar. Bus 16 rijdt overigens ook langs Mikage Station op de Hanshin-lijn en Rokkomichi Station op de JR-lijn. Vanaf het topstation kun je met een circulaire bus een rondje maken langs alle bezienswaardigheden.