Nunobiki Herb Garden Ropeway

Nunobiki Herb Garden Ropeway

Tickets

Koop je tickets voor de tuin en de kabelbaan online via Klook.

Klook

De Nunobiki Herb Garden Ropeway is een kabelbaan die bezoekers vanaf de top van de wijk Kitano-cho een stuk de bergen van de Rokko bergketen op brengt. De kabelbaan vertrekt vanaf Shin-Kobe Station, het Shinkansen station van Kobe. Onderweg komt de kabelbaan langs de Nunobiki Watervallen en maakt een tussenstop bij het midden station alvorens aan te komen bij het top station. Vlak naast het top station ligt een observatiedek met een prachtig uitzicht over de stad, de haven en de baai.

Tussen het midden station en het top station van de Nunobiki Herb Garden Ropeway liggen de Nunobiki Herb Gardens, een van de grootste kruidentuinen van Japan. Halverwege de tuinen staat een grote kas waarin allerlei tropische planten groeien en bloeien. Op het dek van de kas is een gratis voetenbad. Vergeet dus niet om een klein handdoekje in je tas te stoppen om je voeten af te drogen.

Bereikbaarheid Nunobiki

Het basis station van de kabelbaan ligt aan de voet van de Rokko bergketen, die vanuit heel het centrum van Kobe zichtbaar is. Vanaf het centrum loop je in ongeveer 20 minuten naar het basis station, maar je kunt ook kiezen voor het openbaar vervoer:

  • Seishin-Yamate-lijn van de Kobe Metro stopt vlakbij het kabelbaanstation. Stap uit bij de halte Shin-Kobe.
  • Kobe City Loop Bus, een bus speciaal voor toeristen die langs de meeste bezienswaardigheden rijdt, stop ook bij Shin-Kobe.
  • Sanyo Shinkansen lijn, de hogesnelheidslijn tussen Osaka en Fukuoka, stopt ook op dit station.