Koyasan

Koyasan

Weer in Koyasan

Komende dagen in Koyasan
woensdag
donderdag
vrijdag
29 mei
30 mei
31 mei
Koyasan
Koyasan
Koyasan
8°C
9°C
12°C
16°C
24°C
19°C
lichte regen
lichte regen
lichte regen

Koyasan, de Japanse benaming voor Mount Koya, is het hoofdkwartier van Shingon, een van de belangrijkste stromingen binnen het Japanse Boeddhisme. Deze stroming werd in 805 uit China geïmporteerd door Kobo Daishi, een van de hoofdrolspelers in de Japanse religieuze wereld. Hij bouwde een klein en afgesloten tempeldorpje op de beboste bergtop van Mount Koya.

Na een zoektocht van jaren naar een geschikte plek begon Kobo Daishi in 826 met de bouw van de tempel Garan. Sindsdien zijn er ruim 100 tempels op de bergtoppen gebouwd. De belangrijksten zijn Kongobu-ji, hoofdtempel van het Shingo Boeddhisme, en Okunoin, het mausoleum van Kobo Daishi.

Ervaar in Koyasan Japan op een unieke manier door te overnachten in een tempel. Behalve een slaapplaats krijg je hiermee een inkijk in de simpele Boeddhistische levensstijl. Doe mee met de monniken in hun meditatie en laat je verrassen met uitstekende vegetarische gerechten.

Zien & doen in Koyasan


 • Garan

  Garan

  De tempel Garan is de meest centrale en oudste tempel van de ruim 100 tempels op de berg Koyasan.

 • Kongobu-ji

  Kongobu-ji

  De tempel Kongobu-ji in Koyasan vormt samen met naastgelegen tempel Garan het hoofdkwartier van de Shingon stroming in het Japanse Boeddhisme.

 • Okunoin

  Okunoin

  De tempel Okunoin in Koyasan is een van de meest heilige stukjes grond in Japan. Hier staat het mausoleum van Kobo Daishi.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Koyasan. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Koyasan Japan.

Koyasan

Vervoer


De makkelijkste manier om naar Koyasan te reizen is per trein. Nankai Railways onderhoudt een rechtstreekse verbinding vanaf de stations van Namba en Shin-Imamiya in Osaka. Niet alle treinen rijden door naar het eindstation Gokurakubashi, in sommige gevallen moet je overstappen in Hashimoto Station.

Bij Gokuraku Station sluit een kabelspoorweg aan op de trein die je naar de top van de berg brengt. Vanaf het topstation rijden bussen het centrum van het dorp in. Het is niet toegestaan om te lopen langs de weg tussen het topstation en het centrum, dus de bus is de enige optie.

Bus

Het centrum van Koyasan is niet groot en de belangrijkste bezienswaardigheden zijn uitstekend te voet te bereiken. Drie buslijnen doorkruisen het dorp, en een ritje met de bus is vooral handig voor de verder gelegen tempels.

 • Lijn 21: Rijdt 2 of 3 keer per uur vanaf Koyasan Station bovenaan de kabelspoorbaan via Senjuinbashi in het centrum van het dorp naar Okunoin-mae in het oosten
 • Lijn 31: Rijdt 1 keer per uur vanaf Koyasan Station bovenaan de kabelspoorbaan via Senjuinbashi in het centrum van het dorp naar Daimon in het westen
 • Lijn 51: Rijdt 1 keer per uur in de middag vanaf Okunoin-mae in het oosten via Senjuinbashi in het centrum van het dorp naar Daimon in het westen
Koyasan World Heritage Ticket

Koyasan World Heritage Ticket

Met dit ticket reis je met de trein naar Koyasan en maak je in het dorp onbeperkt gebruik van de bus. Bovendien krijg je korting op de toegang tot een aantal bezienswaardigheden. Het ticket is 2 dagen geldig en vergeleken met losse tickets bespaar je al snel 15%.

Hotels


De meest karakteristieke manier om te overnachten in Koyasan is in een tempel. Qua comfort kun je een tempel overnachting vergelijken met een nacht in een ryokan. Je slaapt vaak op een traditionele futon op tatami matten. Bij een tempel overnachting hoort vaak een maaltijd die volgens strikt Boeddhistische regels vegetarisch (zonder vis) is bereid. Wel zul je vroeg de wekker moeten zetten, want je wordt vaak uitgenodigd om voor zonsopgang mee te doen met het ochtendgebed.

Hieronder vind je zomaar een greep uit het aanbod aan tempel overnachtingen in Koyasan. Ga je zelf verder zoeken op Booking.com of Hotels.com, kijk dan goed of je het woord “shukubo” ergens tegen komt. Dat betekent tempel overnachting.

Shukubo Koya-san Eko-in

Een van de beste tempel overnachtingen krijg je in de 1.000 jaar oude tempel Eko-in. Traditioneel wil niet zeggen oncomfortabel, want je hebt een flatscreen tv op je kamer en gratis WiFi tot je beschikking.

Koyasan Shukubo Fudoin

De tempel Fudoin heeft een prachtige Japanse tuin, waarvan je vanzelf in meditatieve toestand raakt. Een nachtje hier brengt je ziel helemaal tot rust.

Sojiin

Ook Sojiin heeft een prachtige tuin die de houten gebouwen van de tempel uitermate goed aanvult. Net als bij veel andere tempel accommodaties geldt hier een avondklok en moet het stil zijn tussen 21:00 en 5:30.

Van ons blog