Op deze pagina

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De Boeddhistische tempel Garan is een van de heiligdommen in het tempeldorp van Koyasan. Volgens de legende gooide Kobo Daishi, de stichter van Koyasan, zijn vajra tijdens een reis naar China in de richting van Japan. Toen hij terugkeerde naar Japan en op zoek ging naar een plek om het hoofdkwartier van zijn Shingon Boeddhisme te stichten kwam hij zijn vajra tegen in een naaldboom op de berg Koyasan. Hier begon hij met de bouw van Garan. De naaldboom in kwestie groeit nog steeds bij deze tempel.

Garan
Konpon Daito Pagode

Het meest in het oog springende gebouw van het tempelcomplex is de Konpon Daito Pagode. Het oranje gebouw is maar liefst 45 meter hoog. In het middelpunt van de pagode staat een standbeeld van Dainichi Nyorai, een van de belangrijkste godheden in het Shingon Boeddhisme.

De Kondo Hal is het andere prominente gebouw van Garan. Dit is de ceremoniehal waar de belangrijkste rituelen plaats vinden. Door de eeuwen heen is de Kondo Hal een paar keer in vlammen opgegaan. Het huidige gebouw stamt uit 1932.

Bereikbaarheid Garan

Vanaf het kruispunt Senjuinbashi en Kongobu-ji loop je in 5 minuten naar de tempel. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de bus. De dichtstbijzijnde bushalte in de buurt van Garan is Kondo-mae. Hier stoppen de volgende buslijnen:

  • Lijn 31 vanaf Koyasan Station.
  • Lijn 51 verbindt vrijwel alle tempels in het dorp met elkaar.