Kongobu-ji

Kongobu-ji

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het tempeldorp Koyasan, bovenop de berg Koya in de prefectuur Wakayama, is het hoofdkwartier een van de belangrijkste Boeddhistische stromingen in Japan. Toen Koyasan gesticht werd door Kobo Daishi in 805 stond Kongobu-ji niet op de planning. Deze tempel werd pas in 1593 gebouwd door Toyotomi Hideyoshi als eerbetoon aan zijn overleden moeder. Pas later werd deze tempel samengevoegd met de buur-tempel Garan om hoofd-tempel te worden van het Shingon Boeddhisme.

Het grootste gedeelte van Kongobu-ji is toegankelijk voor bezoekers. De Ohirama Kamer wordt gebruikt voor de belangrijke rituelen en ceremonies. In de naastgelegen Wilgen Kamer pleegde Toyotomi Hidetsugu rituele zelfmoord, opgedragen door zijn oom Toyotomi Hideyoshi.

Het interieur van het tempelcomplex is gedecoreerd met schilderingen van significante momenten uit de historie. Ook bloemen komen veel voor, zoals in veel traditionele Japanse interieur-schilderingen.

Kongobu-ji

Erg indrukwekkend is de rotstuin achter Kongobu-ji. De Banryutei Rots Tuin werd in 1984 aangelegd en is de grootste van zijn soort in Japan. De grote stenen in de tuin zijn afkomstig van het eiland Shikoku, de geboorteplaats van Kobo Daishi.

Bereikbaarheid Kongobu-ji

De tempel staat in het centrum van Koyasan op nog geen 5 minuten lopen van het Senjuinbashi kruispunt en de buur-tempel Garan. Kies je voor het openbaar vervoer, dan heb je de keuze uit de volgende buslijnen:

  • Lijnen 31, 32 en 33 komen vanaf Koyasan Station, het topstation van de bergtrein die Koyasan ontsluit. Stap uit bij de halte Kongobuji-Mae.
  • Lijn 51 rijdt over de volle lengte van het dorp en verbindt vrijwel alle tempels met elkaar. Ook op deze lijn stap je uit bij de halte Kongobuji-Mae.