De tempel Okunoin in Koyasan is een van de meest heilige stukjes grond in Japan. Hier staat het mausoleum van Kobo Daishi, de grondlegger van het Shingon Boeddhisme in Japan. Volgens de overlevering is Kobo Daishi nooit overleden maar in plaats daarvan hier in Okunoin verzonken in eeuwige meditatie.

Het tempelcomplex begint bij Ichinohashi, de Eerste Brug. Bezoekers buigen uit respect voor Kobo Daishi voor de brug over te steken. Hierna volgt het 2 kilometer lange pad naar het mausoleum door het bos. Langs het pad liggen ruim 200.000 graven. Daarmee is Okunoin de grootste begraafplaats van Japan. In de loop der eeuwen hebben vele prominente figuren zich hier laten begraven om zo dicht mogelijk bij Kobo Daishi te zijn.

Veel bezoekers kiezen tegenwoordig voor een korte route naar de tempel. Vanaf de Okunoin-mae bushalte loopt er ook een pad naar het mausoleum, wat maar ongeveer half zo lang is als het pad vanaf Ichinohashi. Langs deze route liggen moderne graven. Opvallend is dat ook bedrijven hier graven hebben. Zo heeft een ongediertebestrijder hier een graf ter nagedachtenis aan alle termieten die het loodje gelegd hebben tijdens hun werk.

Beide routes komen samen bij de Gokusho Offerhal. Even verderop staan beelden van de Boddhisatva Jizo die waakt over kinderen, reizigers en de zielen van de overledenen. Veel bezoekers nemen de tijd om water over deze beelden te laten lopen.

Na de brug Gobyonohashi bereik je het heiligste gedeelte van Okunoin. Eten, drinken en foto’s maken zijn vanaf hier niet toegestaan. Even voorbij de brug worden bezoekers uitgenodigd om de Miroku Steen op te tillen met één hand. De steen zou lichter zijn voor goede mensen en zwaarder voor slechte mensen.

Het hart van Okunoin wordt gevormd door Torodo Hal, waar 10.000 lantaarns continue branden, en Gobyo, het mausoleum waar Kobo Daishi verzonken zou zijn in eeuwige meditatie.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Vlak voor Ichinohashi ligt de Ichinohashi-guchi bushalte. Hier stoppen lijnen 21 en 24. Vanaf het Senjuinbashi kruispunt in het centrum van Koyasan loop je in ongeveer 15 minuten naar Ichinohashi. De Okunoin-mae bushalte ligt iets verderop, op ongeveer 10 minuten rijden van het dorpscentrum.