Weer in Kumano

Komende dagen in Shingu
zondag
maandag
dinsdag
14 apr
15 apr
16 apr
Kumano
Kumano
Kumano
13°C
13°C
13°C
19°C
19°C
19°C
onbewolkt
bewolkt
bewolkt

De regio Kumano bestrijkt de meest zuidelijke punt van het Kii Schiereiland. De grens tussen de prefecturen Wakayama en Mie loopt dwars door de regio, die vooral bekend staat om drie belangrijke Shinto heiligdommen. Hongu Taisha, Nachi Taisha en Hayatama Taisha vormen samen de Kumano Sanzan. Al meer dan 1.000 jaar komen pelgrims hierheen en vinden hun weg naar de heiligdommen via een netwerk van al even oude bospaden.

De heiligdommen zelf zijn nog veel ouder en worden genoemd in de Japanse mythologie. Volgens de overleveringen zou Jimmu, de achterkleinzoon van de zonnegodin, naar de regio zijn gekomen waar hij als eerste keizer Japan verenigde. Dit zou in 660 voor Christus plaats gevonden hebben. Het is onduidelijk waar exact de mythologie ophoudt en de geschiedenis begint. Dat de regio historisch en religieus significant is, is echter wel duidelijk en proef je overal.

De charmante kustlijn van de regio telt een aantal stadjes waar de eeuwenoude historie hand in hand gaat met het moderne dagelijks leven. Steden als Katsuura en Shirahama zijn bekende kuuroorden. Een duik in de geschiedenis van Japan gaat hier prima samen met een duik in een warm onsen bad.

In 2004 kregen de heiligdommen en het netwerk van bospaden de status van UNESCO Werelderfgoed. Samen met de religieuze hotspots in de nabijgelegen dorpen Koyasan en Yoshino vormen de heiligdommen van Kumano de “heilige plaatsen en pelgrimsroute in het Kii-gebergte”.

In deze reisgids nemen we je mee naar dit bijzondere gebied. Onder het kopje Zien & doen vertellen we je alles over de bekende heiligdommen maar ook wat je nog meer in de regio kunt vinden. Iets verderop, onder het kopje Vervoer lees je hoe je de regio het best bereist. Eigenlijk kun je een bezoek aan dit gebied niet doen zonder minimaal één overnachting, en onder het kopje Hotels helpen we je dit goed te plannen.

Zien & doen in Kumano


 • Kumano Hayatama Taisha

  Kumano Hayatama Taisha

  Van de drie belangrijke Shinto heiligdommen van de Kumano regio is Kumano Hayatama Taisha het makkelijkst bereikbaar.

 • Kumano Hongu Taisha

  Kumano Hongu Taisha

  Een van de drie belangrijkste heiligdommen in de Japanse mythologie is Kumano Hongu Taisha, opgedragen aan de Godin van de Zon.

 • Kumano Kodo

  Kumano Kodo

  De Kumano Kodo is een netwerk van oude pelgrim routes door de bergachtige Kumano regio dat al meer dan 1.000 jaar in gebruik is.

 • Kumano Nachi Taisha

  Kumano Nachi Taisha

  Het Shinto heiligdom Kumano Nachi Taisha is een van de drie belangrijkste religieuze plekken in de Kumano regio.

 • Sandanbeki

  Sandanbeki

  De klif van Sandanbeki zijn onderdeel van de spectaculaire kustlijn van de Kumano regio. Neem ook een kijkje in de grotten van de klif.

 • Totsukawa

  Totsukawa

  Totsukawa is qua oppervlakte een van de grootste dorpen van Japan en strekt zich uit in de bergen van de Kumano regio.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Kumano. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Kumano.

Kumano Hongu Taisha

Vervoer


De belangrijkste luchthaven in de regio is Nanki-Shirahama Airport. JAL is de enige luchtvaartmaatschappij hier en de enige verbinding is met Haneda Airport in Tokyo. Het gedeelte van de regio ten westen van de stad Shingu is per trein direct bereikbaar vanaf Osaka. De oostzijde van de regio heeft een directe treinverbinding met Nagoya.

De treinen vanuit Osaka vallen volledig onder de Japan Rail Pass. Hoewel de treinen vanuit Nagoya ook van JR zijn, maken ze onderweg gebruik van de spoorlijn van een andere maatschappij. Japan Rail Pass houders betalen een kleine toeslag hiervoor.

Trein

De spoorlijn van Japan Railways loopt langs de kust en verbindt alle kuststadjes met elkaar. Ten westen van Shingu heet de spoorlijn Kinokuni-lijn, ten oosten van Shingu wordt het de Kisei-lijn. Iedere 1-2 uur rijdt er een stoptrein over de Kinokuni-lijn. Op de Kisei-lijn rijdt er iedere 2-3 uur een stoptrein. De meeste reizigers kiezen voor de Limited Express treinen.

 • Limited Express Kuroshio: Verbindt Shingu met Osaka en Kyoto
 • Limited Express Nanki: Verbindt Shingu met Nagoya

Bus

De belangrijke religieuze bezienswaardigheden in het gebied zijn niet bijzonder goed met het openbaar vervoer bereikbaar. De enige optie is de Kumano Gobo Nankai bus.

Huurauto

De meeste flexibiliteit om de regio op je eigen tempo te verkennen heb je met een huurauto. Op verschillende plekken in Shingu kun je voor een dag of twee dagen een auto huren tegen aantrekkelijke tarieven.

Hotels


In de hele regio kun je op bijzondere plekken overnachten. De meest voor de hand liggende keuze is een hotel in Shingu of Katsuura, simpelweg omdat die plekken de meeste keuze en de beste bereikbaarheid hebben.

Shingu

Als regionale hub heeft Shingu een uitgebreid aanbod aan hotels en andere overnachtingsmogelijkheden. De stad is niet groot en heeft een compact centrum. De meeste hotels liggen op slechts een paar minuten lopen vanaf het treinstation.

Katsuura

Iets ten zuiden van Shingu ligt het kustplaatsje Katsuura. Hier liggen de leukste hotels direct aan de kust met uitzicht over de Grote Oceaan. Dit zie je uiteraard ook terug in het prijskaartje. Je betaalt hier per nacht iets meer dan in Shingu. Toch vallen ook hier de prijzen mee.