Kumano Hayatama Taisha

Kumano Hayatama Taisha

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Kumano Hayatama Taisha is een van de drie belangrijkste Shinto heiligdommen van de Kumano regio. Samen met Hongu Taisha en Nachi Taisha speelt Hayatama Taisha een belangrijke rol in de Japanse mythologie. Van de drie is dit heiligdom relatief het nieuwst, met een geschiedenis die terug te voeren is tot de 12de eeuw. Religieuze artefacten wijzen uit dat het gebied rond het heiligdom al sinds de 3de eeuw een religieus karakter heeft.

Volgens de ontstaansmythe streken drie Shinto godheden neer op een rots in de buurt van Kumano Hayatama Taisha. Deze rots is dat ook een van de heilige objecten in de buurt. Ook een naar schatting 800 jaar oude boom op het complex is heilig. Hieruit komt het belang van de natuur binnen het Shintoïsme duidelijk naar voren.

In de schatkamer liggen waardevolle objecten, waarvan een gedeelte nationaal erfgoed is, die meegebracht zijn door pelgrims op de Kumano Kodo.

Bereikbaarheid Hayatama Taisha

Het heiligdom ligt op 15 minuten lopen vanaf Shingu Station, het eindpunt van treinen vanuit Osaka en Nagoya.

  • JR Kinokuni-lijn treinen komen vanuit de richting van Wakayama, waar de lijn aansluit op meerdere lijnen richting Osaka.
  • JR Kisei-lijn treinen komen vanuit de richting van Kameyama, waar de lijn aansluit op de Kansai-lijn vanuit de richting Nagoya.