Kumano Hongu Taisha

Kumano Hongu Taisha

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De Kumano regio in het zuiden van de prefecturen Wakayama en Mie is al ruim 1.000 jaar heilige grond voor pelgrims. De drie belangrijkste Shinto heiligdommen in de regio zijn Hayatama Taisha, Nachi Taisha en Kumano Hongu Taisha. De drie heiligdommen spelen een belangrijke rol in de Japanse mythologie. Hongu Taisha is opgedragen aan de Godin van de Zon en is het hoofdkwartier van zo’n 3.000 Kumano heiligdommen in alle uithoeken van Japan.

Het heiligdom wordt voor het eerst genoemd in geschreven teksten uit de 9de eeuw, maar er wordt aangenomen dat het heiligdom behoorlijk wat ouder is. De officiële toegangspoort van het heiligdom is een 33 meter hoge torii poort, de grootste ter wereld. Tot 1889 lag het complex zelf direct achter de torii poort, maar vanwege overstromingen dat jaar werd het complex een kilometer verhuisd.

Kumano Hongu Taisha

De heiligdommen van Kumano worden verbonden door een 1.000 jaar oud netwerk van pelgrimsroutes, de Kumano Kodo. Een groot gedeelte van dit netwerk van wandelpaden door de bossen en bergen van de regio is bewaard gebleven, mede dankzij de UNESCO die de paden op de Werelderfgoedlijst heeft gezet.

Een mooi stukje van de Kumano Kodo is de laatste 7 kilometer van de Nakahechi route tussen Hosshinmon Oji en Kumano Hongu Taisha.

Bereikbaarheid Kumano Hongu Taisha

De oostzijde van de Kumano regio heeft een directe spoorverbinding met Nagoya, terwijl de westzijde het best bereikbaar is vanaf Osaka. Beide lijnen eindigen in Shingu Station:

  • JR Kinokuni-lijn treinen komen vanuit de richting Wakayama en Osaka.
  • JR Kisei-lijn treinen komen vanuit de richting Kameyama en Nagoya.

Vanaf Shingu Station vertrek ongeveer een keer per uur een bus richting Hongu Taisha. De rit duurt ongeveer 1,5 uur.

Kom je vanuit de richting Wakayama en Osaka dan kun je ook uitstappen op Kii-Tanabe Station aan de JR Kinokuni-lijn. Bussen vanaf Kii-Tanabe Station richting Hongu Taisha vertrekken ongeveer iedere 2 uur en de rit duurt ook bijna 2 uur.