Kumano Hayatama Taisha

Kumano Hayatama Taisha

Kumano Hayatama Taisha

Kumano Hayatama Taisha

Kumano Hayatama Taisha is een van de drie belangrijkste Shinto heiligdommen van de Kumano regio. Samen met Hongu Taisha en Nachi Taisha speelt Hayatama Taisha een belangrijke rol in de Japanse mythologie. Van de drie is dit heiligdom relatief het nieuwst, met een geschiedenis die terug te voeren is tot de 12de eeuw. Religieuze artefacten wijzen uit dat het gebied rond Hayatama Taisha al sinds de 3de eeuw een religieus karakter heeft.

Volgens de ontstaansmythe streken drie Shinto godheden neer op een rots in de buurt van Kumano Hayatama Taisha. Deze rots is dat ook een van de heilige objecten in de buurt. Ook een, naar schatting, 800 jaar oude boom op het complex is heilig. Hieruit komt het belang van de natuur binnen het Shintoïsme duidelijk naar voren.

In de schatkamer van Kumano Hayatama Taisha liggen waardevolle objecten, waarvan een gedeelte nationaal erfgoed is, die meegebracht zijn door pelgrims op de Kumano Kodo.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Kumano Hayatama Taisha ligt op 15 minuten lopen vanaf Shingu Station, het eindpunt van treinen vanuit Osaka en Nagoya.