Kumano Nachi Taisha

Kumano Nachi Taisha

Kumano Nachi Taisha

Kumano Nachi Taisha

Het Shinto heiligdom Kumano Nachi Taisha vormt samen met Hongu Taisha en Hayatama Taisha een belangrijk religieus knooppunt in de Kumano regio. Al voordat het Boeddhisme in de 6de eeuw in Japan geïmporteerd werd vanuit China werd deze locatie als heilig gezien in de inheemse Shinto religie. Toen het Boeddhisme in de regio arriveerde ontstond er een unieke harmonieuze mix tussen de twee religies.

Deze harmonieuze samensmelting is goed te zien in Kumano Nachi Taisha. Direct naast het Shinto heiligdom staan de Boeddhistische tempel Seiganto-ji.

Het complex bestaat uit een indrukwekkende verzameling van houten gebouwen. De serene sfeer wordt versterkt door de prachtige natuurlijke omgeving. Het hoogtepunt is de drie verdiepingen tellende pagode van Seiganto-ji, met op de achtergrond de hoogste waterval van Japan. De waterval, Nachi no Taki, is 133 meter hoog en is de reden dat deze plek als religieus werd gezien.

De heiligdommen van Kumano Nachi Taisha, Hongu Taisha en Hayatama Taisha zijn met elkaar verbonden door het ruim 1.000 jaar oude Kumano Kodo netwerk van pelgrimsroutes.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Kumano Nachi Taisha is per bus bereikbaar vanaf de treinstations Kii-Katsuura en Nachi. Vanaf Kii-Katsuura Station duurt de rit 30 minuten en vanaf Nachi Station ben je 20 minuten onderweg. In beide gevallen vertrekt er ongeveer 1 keer per uur een bus richting het heiligdom.