Sandanbeki

Sandanbeki

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De kust van de Kumano regio heeft veel variatie. Een van de meest spectaculaire stukjes is de klif van Sandanbeki. De formatie vormt ongeveer 2 kilometer van de kustlijn en torent 50 meter boven de zee uit. Door het constante beuken van de golven zijn de wanden van de klif grillig en is een grot uitgesleten. Meer dan 1.000 jaar geleden werd de grot gebruikt door piraten die hier hun boten verstopten.

Grot

De grot van Sandanbeki ligt diep onder het landoppervlak. Vanaf de toegangshal brengt een lift bezoekers 36 meter ondergronds waar een wandelroute van ongeveer 200 meter door de grot loopt. Er is een uitzichtpunt vanwaar je via de opening van de grot de zee op kijkt en verderop zie je de golven de grot binnen rollen. Een replica van een van de boten die de piraten hier verborgen is van binnen en van buiten te zien.

Toegang tot de grot kost ¥ 1.500 en is daarmee relatief duur voor wat je ervoor krijgt. Toch is het nog wel redelijk de moeite waard.

Sandanbeki

Klif

In tegenstelling tot de grot is de klif gratis te bezoeken. Vanaf een aantal verschillende punten heb je een prachtig uitzicht over de ruige kustlijn en de Grote Oceaan. Het beste uitzicht heb je vanaf het uitzichtpunt bij het toegangsgebouw van de grot. Het is toegestaan om een stukje de rotsen op te lopen, maar blijf daarbij wel binnen de afzettingen.

Sandanbeki

Bereikbaarheid Sandanbeki

De klif en grot zijn prima te bereiken met het openbaar vervoer. Het dichtstbijzijnde treinstation is Shirahama. Hier arriveert twee keer per uur een trein vanuit Osaka. Op deze lijn is de Japan Rail Pass geldig. Vanaf Shirahama Station rijden er een aantal buslijnen naar Sandanbeki.

  • Lijn 12 vertrekt twee keer per uur van Shirahama Station met Sandanbeki als eindpunt.
  • Lijn 30 rijdt een paar keer per dag langs dezelfde route van lijn 12.
  • Lijnen 101 en 102 rijden een keer per twee uur een rondje dat begint en eindigt bij Shirahama Station en een aantal onsen hotels in de stad aandoet. Lijn 101 rijdt tegen de klok in en lijn 102 rijdt met de klok mee.