Totsukawa

Totsukawa

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het dorp Totsukawa is qua oppervlakte een van de grootste dorpen van Japan met een oppervlakte van ruim 672 km2. Er wonen nog geen 3.500 mensen, dus het is er niet druk. Reis je met de auto vanaf Nara naar de Kumano regio dan kom je door Totsukawa. Het is een spectaculaire route om te rijden, met behoorlijk wat kilometers waar de weg nauwelijks breed genoeg is voor twee auto’s. Via een bergpas en langs de rivier is het een prachtige trip, met onderweg een paar leuke stops.

Hoogtepunten

Er is ontzettend veel te zien in Totsukawa en je zou er makkelijk een paar dagen door kunnen brengen. Langs de rivier zijn een aantal prachtige kampeerterreinen waar je met een camper heerlijk kunt staan of verblijf in een van de de onsen hotels in het dorp om van daaruit te voet de bergen in te trekken. Als je weinig tijd hebt en hier alleen op doorreis langs komt zijn dit de hoogtepunten die je eigenlijk niet mag missen.

Tanize Hangbrug

Dit is een van de langste hangbruggen van Japan, oorspronkelijk gebouwd zodat de inwoners makkelijk van de ene oever van de Totsukawa rivier naar de andere konden lopen of fietsen. De hangbrug is 297 meter lang en hangt 54 meter boven de rivier. Het oversteken van de brug is gratis maar het is alleen inwoners toegestaan om over de brug te fietsen. En al zou het toegestaan zijn voor toeristen, het vier planken brede pad dat over de brug loopt wiebelt behoorlijk dus fietsen is een hele kunst.

Totsukawa

Yaen gondels

Behalve de Tanize Hangbrug zijn er nog een aantal andere hangbruggen in de regio. Op plaatsen waar er wel behoefte is aan een mogelijkheid om de rivier over te steken maar er niet zoveel mensen gebruik van maken dat een hangbrug bouwen de moeite loont zijn yaen gondels aangebracht. Dit zijn houten bakjes die aan kabels hangen. Door aan een van de kabels te trekken beweegt de gondel. Deze yaen gondels waren vroeger een handige manier voor het transport van mensen en goederen, maar tegenwoordig zijn ze alleen nog in gebruik als toeristische attractie.

Yaen gondels

Michi-no-Eki

Langs de provinciale wegen in Japan kom je regelmatig Michi-no-Eki punten tegen. Dit vertaalt als wegstation en is een plek waar reizigers kunnen stoppen om lokale producten te kopen. Naast een winkel met lokale producten is er meestal ook een restaurant. Een prima plek dus om te stoppen voor lunch. Het Totsukawa Michi-no-Eki ligt vlak langs de rivier en in het restaurant zijn heerlijke udon en soba noedels te krijgen. Bij de ingang van de parkeerplaats zit bovendien een voetbad.

Om gebruik te maken van een voetbad trek je simpelweg je schoenen en sokken uit, rol je je broekspijpen op tot aan je knieën en steek je je voeten in het warme bronwater. Na een minuut of 10 is je hele lijf opgewarmd. Zorg er wel voor dat je een handdoekje bij je hebt om je voeten na gebruik af te drogen. Heb je geen handdoekje bij je, dan verkopen ze die in het winkeltje van het Michi-no-Eki.

Totsukawa

Bereikbaarheid Totsukawa

Met het openbaar vervoer is Totsukawa eigenlijk niet te bereiken. Er liggen wel een paar treinstations redelijk in de buurt en vanaf daar gaan een paar bussen per dag het uitgestrekte dorp in. Verblijf je in een van de hotels in het dorp, kijk dan of die een shuttle service hebben naar het dichtstbijzijnde treinstation. De beste manier om het gebied te verkennen is echter met de auto. Twee hoofdroutes doorkruisen het dorp:

  • National Route 168 doorkruist het dorp van noord naar zuid.
  • National Route 425 loopt door het dorp van oost naar west.

Beide routes kruisen elkaar ongeveer in het midden van het dorp en maken pak weg 10 kilometer gebruik van dezelfde weg langs de rivier.