Daigo-ji

Daigo-ji

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De tempel Daigo-ji in het zuidoosten van Kyoto is een van de belangrijkste tempels binnen het Shingon Boeddhisme. Het enorme complex beslaat een hele berg. De hoofdgebouwen liggen aan de voet van de berg, terwijl een aantal bijgebouwen bovenop de berg met een wandelpad verbonden zijn met de rest van het complex. Deze tempel staat samen met een aantal andere tempels in Kyoto op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Het eerste gebouw wat je tegenkomt op het complex is de voormalige woning van de hoofdpriester. Dit gebouw werd voor het eerst geplaatst in 1115. Het gebouw dat er nu staat stamt uit 1598, toen het opnieuw werd gebouwd en werd uitgebreid.

Het gedeelte van het complex aan de voet van de berg heet Shimo Daigo. Hier staan onder andere de hoofdhal van Daigo-ji en een vijf verdiepingen tellende pagode. De hoofdhal werd voor het eerst gebouwd in 926. Het huidige gebouw stamt uit 1599. De 38 meter hoge pagode is gebouwd in 951 en is nog steeds in originele staat. Hiermee is de pagode het oudste gebouw in Kyoto.

Daigo-ji
De natuur geeft de berg waar Daigo-ji op staat een extra serene sfeer.

Bereikbaarheid Daigo-ji

Daigo-ji is prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Afhankelijk van waar je in de stad verblijft kies je voor een combinatie van trein, metro en bus. De tempel ligt op 15 minuten lopen of een korte busrit met lijn 4 vanaf Daigo Station op de Tozai metrolijn. Vanaf Kyoto Station neem een JR trein naar Yamashina, een halte naar het oosten. Stap daar over op de Tozai metrolijn richting Daigo en Rokujizo.