Ginkaku-ji

Ginkaku-ji

Ginkaku-ji

Ginkaku-ji

De Zen tempel Ginkaku-ji, de Zilveren Tempel, ligt aan de voet van de Higashiyama bergen ten oosten van Kyoto. In 1482 bouwde shogun Ashikaga Yoshimasa hier zijn villa. Hij kopieerde het ontwerp van de villa die zijn opa gebouwd had aan de voet van de Kitayama bergen ten noorden van de stad: Kinkaku-ji. Na Yoshimasa’s dood in 1490 werd de villa verbouwd tot Zen tempel.

Yoshimasa was geobsedeerd door kunst, dus het is niet verwonderlijk dat zijn villa Ginkaku-ji het centrum werd van de destijds moderne kunst. Deze stroming ging de boeken in als Higashiyama Cultuur en was een tegenhanger van de gevestigde orde van de Kitayama Cultuur rond de villa van Yoshimasa’s opa. De Kitayama Cultuur bleef beperkt tot de aristocratie van Kyoto, maar de Higashiyama Cultuur verspreidde zich al snel door Japan. Hieruit onstonden onder andere de theeceremonie en het No-spel.

In tegenstelling tot Kinkaku-ji is Ginkaku-ji niet bekleed met bladzilver. Verder komen het ontwerp van zowel het gebouwencomplex als de tuinen redelijk overeen.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Vanaf Kyoto Station rijdt buslijn 100 in ongeveer 45 minuten naar Ginkaku-ji. Stap uit bij de halte Ginkakujimae. Vanaf de bushalte loop je 500 meter in oostelijke richting om de tempel te bereiken.