Heian Jingu

Heian Jingu

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Net ten noorden van het uitgaansgebied van Gion vindt je Heian Jingu, een van de grootste Shinto heiligdommen in Kyoto. Het heiligdom draagt het predicaat van belangrijke schrijn, afgegeven door de Vereniging van Shinto Schrijnen.

Heian Jingu is gebouwd in 1895. Oorspronkelijk was het plan om een replica te bouwen van het Heian Paleis, een paleis uit de hoogtijdagen van Kyoto als hoofdstad. Het lukte de aannemers echter niet om voldoende land op te kopen. Toen is besloten om maar een schrijn te bouwen, maar wel eentje van bijna paleis-achtig formaat. Het heiligdom is uiteindelijk opgeleverd als eerbetoon aan de vijftigste keizer van Japan, keizer Kanmu.

Wanneer je de binnenplaats op loopt zou niemand het je kwalijk nemen als je zo denken dat je in een keizerlijk paleis uit het oude China of Korea terecht gekomen bent. De layout is gebaseerd op de paleizen uit die landen. De rust en vrede die je vaak proeft in andere schrijnen ontbreekt hier door de enorme grootte. Desalniettemin is Heian Jingu een imposant bouwwerk en zeker een bezoek waard.

Bereikbaarheid Heian Jingu

Om bij de tempel te komen kun je kiezen uit een paar verschillende vormen van openbaar vervoer:

  • Metro vanaf Kyoto Station. Neem de Karasuma-lijn richting Kokusaikaikan en stap in Karasuma-Oike over op de Tozai-lijn in de richting van Yamashina. Stap uit bij de halte Higashiyama. Van hieruit loop je in 5 minuten naar de tempel.
  • Buslijn 100 vanaf Kyoto Station. Stap uit bij de halte Okazakikoen.