Kamigamo Jinja

Kamigamo Jinja

Kamigamo Jinja

Kamigamo Jinja

Het Shinto heiligdom Kamigamo Jinja in Kyoto ligt 3 kilometer stroomopwaarts langs de Kamo Rivier vanaf zuster-heiligdom Shimogamo Jinja. Deze heiligdommen behoren tot de oudsten in Japan. Deze jinja stamt uit 678, lang voordat Kyoto de hoofdstad werd.

Kamigamo Jinja is een van de oudste Shinto heiligdommen van Japan. De Jinja staat bovendien op de lijst van 17 historische monumenten van het oude Kyoto. In 1994 erkende de UNESCO deze lijst van 17 als Werelderfgoed. De Kamigamo en Shimogamo Jinja’s samen worden Kamo-jinja genoemd. Samen beschermen ze de stad tegen slechte invloeden van buitenaf.

Tijdens de Heianperiode, die in 794 begon, kwam de keizer regelmatig op bezoek in de jinja. Dit was goed voor de status van het heiligdom, dat inmiddels officiële keizerlijke goedkeuring genoot. In 965 besloot Keizer Murakami om regelmatig boodschappers naar Kamigamo Jinja te sturen. De goden moesten tenslotte weten wat er speelde in de samenleving. Het heiligdom behield deze status eeuwen lang. Na de Tweede Wereldoorlog moesten de Shinto religie en de keizer hun macht inbinden. De historische significantie van de jinja is daarmee echter onveranderd gebleven. Al met al proef je er de traditie en 1400 jaar geschiedenis.

Het meest opvallende aspect zijn de twee zandkegels voor de hoofdhal. Deze kegels dienen als symbool van purificatie.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Je kunt het heiligdom eenvoudig met de bus bereiken. Vanaf Kyoto Station neem je lijn 9. Stap uit bij de halte Kamigamo-Misonohashi. Kies je voor de metro, dan neem je de Karasuma-lijn richting Kokusaikaikan. Stap uit bij Kitaoji. Vanaf hier is de loopafstand 15 minuten. Je kunt ook verder met de bus. Lijn 3 doet 4 minuten over de rit.