Kasteel Nijo

Kasteel Nijo

In 1603 kreeg Kyoto een kasteel. Gelegen aan de straat Nijo werd het Kasteel Nijo. Het was de woning van Tokugawa Ieyasu, de eerste shogun van de Edoperiode (1603 – 1867). Die slaagde er echter niet in om het kasteel te voltooien voor zijn dood. Zijn kleinzoon Iemitsu maakte het werk 23 jaar later af en liet bovendien een kasteeltoren van 5 verdiepingen bouwen.

In 1867 viel het doek voor het Tokugawa shogunaat. De macht kwam terug in handen van de keizer, die Kasteel Nijo tijdelijk gebruikte als keizerlijk paleis. Later werd het gedoneerd aan de stad Kyoto en opengesteld voor publiek. Het gebouwencomplex is een van de best bewaard gebleven voorbeelden van Tokugawa-architectuur en staat sinds 1994 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

De paleizen van het complex staan er allemaal nog. Alleen de kasteeltoren is in 1750 verwoest door blikseminslag en is nooit opnieuw gebouwd. Omdat de kasteeltoren niet langer staat wordt Kasteel Nijo niet gerekend onder de 12 originele kastelen van Japan.

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Viator

Bereikbaarheid

Vanaf Kyoto Station rijdt er een trein naar Kasteel Nijo. Neem de Sagano-Sanin-lijn richting Arashiyama en stap uit bij station Nijo.

Ook de Tozai-lijn metro stop op Station Nijo. Vanaf Kyoto Station neem je de Karasuma-lijn richting Kokusaikaikan. In Karasuma-Oike stap je over op de Tozai-lijn richting Nijo.

Vanaf het trein- en metrostation loop je in 5 minuten naar de ingang van het kasteel.

Je kunt ook kiezen voor de bus. Lijn 9 brengt je in 20 minuten van Kyoto Station naar Kasteel Nijo. Stap uit bij de halte Nijojomae.