Kasteel Nijo

Kasteel Nijo

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

In 1603 kreeg Kyoto een kasteel. Gelegen aan de straat Nijo werd het Kasteel Nijo. Het was de woning van Tokugawa Ieyasu, de eerste shogun van de Edoperiode (1603 – 1867). Die slaagde er echter niet in om het kasteel te voltooien voor zijn dood. Zijn kleinzoon Iemitsu maakte het werk 23 jaar later af en liet bovendien een kasteeltoren van 5 verdiepingen bouwen.

In 1867 viel het doek voor het Tokugawa shogunaat. De macht kwam terug in handen van de keizer, die Kasteel Nijo tijdelijk gebruikte als keizerlijk paleis. Later werd het gedoneerd aan de stad Kyoto en opengesteld voor publiek. Het gebouwencomplex is een van de best bewaard gebleven voorbeelden van Tokugawa-architectuur en staat sinds 1994 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

De paleizen van het complex staan er allemaal nog. Alleen de kasteeltoren is in 1750 verwoest door blikseminslag en is nooit opnieuw gebouwd. Omdat de kasteeltoren niet langer staat wordt Kasteel Nijo niet gerekend onder de 12 originele kastelen van Japan.

Bereikbaarheid Kasteel Nijo

Het kasteel is op verschillende manieren te bereiken met het openbaar vervoer. In de directe omgeving liggen een paar bushaltes, een metrostation en een treinstation.

  • JR Sagano-Sanin-lijn rijdt vanaf Kyoto Station richting Arashiyama. Stap uit bij station Nijo. Het treinstation ligt op 5 minuten lopen van het kasteel.
  • Tozai-lijn van Kyoto Metro stopt op Station Nijo. Vanaf Kyoto Station neem de Karasuma-lijn richting Kokusaikaikan. In Karasuma-Oike stap over op de Tozai-lijn richting Nijo. Ook het metrostation ligt op 5 minuten loopafstand van de poort van het kasteel.
  • Buslijn 9 brengt je in 20 minuten van Kyoto Station naar Kasteel Nijo. Stap uit bij de halte Nijojomae.